Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Brabant-Zuid-Oost

Datum nieuwsfeit: 14-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 14-01-2000

Persbericht 14 januari 2000/

Berichten uit de regio

Eindhoven: Vrouw van de fiets gereden
Donderdagmorgen tussen 7.00 en 7.45 uur is op de Hugo van der Goeslaan een 28-jarige Eindhovense vrouw door een personenauto aangereden en gewond geraakt. De automobilist is onbekend. De vrouw fietste over het trottoir van de Hugo van der Goeslaan, vanaf de Geldropseweg, aan de linkerzijde van de weg. Zij wilde het viaduct onderdoor naar de hoofdpoort van de DAF. Op dat moment werd zij aangereden door een automobilist die vanuit de richting Jeroen Boschlaan de afrit van de kanaalbrug af kwam gereden. De vrouw kwam ten val. De automobilist stapte uit, zei dat het haar schuld was en reed weer verder. De vrouw werd opgevangen door de bewaking van DAF. Na een bezoek aan de huisarts bleek zij een hersenschudding te hebben. Verder was haar lichaam op veel plaatsen gekneusd. Haar fiets was total loss. De automobilist is niet meer gevonden. De politie van Stratum, 040 2330500, vraagt getuigen.

Eindhoven: Twee aanhoudingen na steekpartij
Twee Eindhovenaren van 24 en 25 jaar oud zijn vrijdagmorgen om 2.25 uur op het 18 Septemberplein aangehouden. De politie kreeg een melding van een vechtpartij op het parkeerterrein bij het 18 Septemberplein. De vechtpartij bleek vijf deelnemers te hebben. Nadat ze gescheiden waren bleken drie mannen gewond te zijn, een man uit Alkmaar van 21 jaar, een man uit Oss van 22 jaar en een man uit Uffelte van 19 jaar. De eerste had een steekwond in de zij, de tweede in de schouder en de derde had verwondingen in het gezicht. De slachtoffers met de steekwonden zijn voor behandeling naar het Diaconessenhuis gebracht. Er is geen mes gevonden. Mogelijk is er nog een derde persoon bij betrokken. De politie onderzoekt de zaak. De twee aangehouden verdachten zijn ingesloten.

Eindhoven: Verdachte mishandeling aangehouden
Op de Stationsweg is vrijdag om 3.30 uur een 18-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt er van verdacht dat hij samen met twee anderen een 19-jarige man uit Hulst mishandeld heeft. Dat gebeurde in een pad tussen de Dommelstraat en de Raiffeisenstraat. Het slachtoffer werd zonder enige aanleiding door drie personen geslagen en geschopt. Hierbij liep hij een bloedende hoofdwond op. Op aanwijzing van het slachtoffer werd even later de verdachte aangehouden. De twee andere daders zijn niet meer gevonden. De verdachte verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man na vechtpartij aangehouden
Vrijdagmorgen om 1.30 uur is op het Stratumseind een 36-jarige man uit Breugel aangehouden. Hij had een 23-jarige Eindhovenaar een bloedneus geslagen. Volgens de man uit Breugel kwam hij op voor een andere man die door de Eindhovenaar in elkaar geslagen was. De verdachte had ook een bloedneus en deed op zijn beurt weer aangifte van mishandeling, gepleegd door de 23-jarige Eindhovenaar. De politie onderzoekt de zaak. De man uit Breugel kon na verhoor weer naar huis.

Eindhoven: Auto-inbrekers aangehouden
Op de Hobbemastraat en de Gerard Doustraat zijn donderdagmiddag om 15.45 uur een 32-jarige Eindhovenaar en een 29-jarige man uit Veldhoven aangehouden. Getuigen waarschuwden de politie. De dieven hadden het autoportier opengebroken en een jas uit de auto gepakt. De jas hadden ze tijdens hun vlucht weggegooid. De twee inbrekers bekenden de inbraak. Zij zijn na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Man vernielt ruit
Donderdagavond om 19.10 uur is op de Kasteel Traverse een 59-jarige Helmonder aangehouden. Volgens getuigen had hij een ruit van de toegangsdeur van een flat vernield. Hij had tegen de ruit geschopt. Na verhoor werd de man naar huis gestuurd.

Son: Gsm weg
Bij een bezoek aan een cafetaria in Son raakte een 38-jarige bewoner uit die plaats woensdag tussen 17.30 en 17.45 uur zijn gsm-telefoon kwijt. Hij had de telefoon aan zijn broeksband hangen en toen hij na het bezoek weer in de auto stapte bleek hij daar niet meer te hangen. Het was behoorlijk druk in de cafetaria.

Someren: Inbraak in winkel
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een winkel aan de Offermansstraat. De achterdeur werd opengebroken. Uit de winkel verdwenen enkele honderden pakjes sigaretten en shag, doosjes sigaren en geld, ongeveer f 600,=. Totale waarde van de buit is naar schatting f 6.000,=.

Geldrop: Onder invloed
Donderdagavond om 20.45 uur werd op de parkeerplaats Achter de Kerk een 64-jarige Geldropse automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De uitslag van de ademanalyse was bijna 1,5 promille. De man moest zijn rijbewijs inleveren. Hij krijgt een proces-verbaal.

Lage Mierde: Inbraak in schaftkeet
Tussen 23 december en 13 januari is ingebroken in een schaftkeet op De Houtert in Lage Mierde. Twee deuren zijn opengebroken. Uit de keet verdween een EHBO-kist ter waarde van f 60,=. De schade door de inbraak is f 1.574,=.

Valkenswaard: Auto gestolen
Vanaf de Maastrichterweg is donderdagmiddag een zwarte BMW met het Belgische kenteken BFA 659 gestolen.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Op de Provincialeweg is donderdag tussen 8.15 en 9.45 uur een snelheidscontrole gehouden. Twaalf bestuurders gingen op de bon.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie