Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Midden -en West Brabant

Datum nieuwsfeit: 14-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Midden- en West Brabant

Strafrechtelijk onderzoek nagenoeg afgesloten

Datum: 14/1/2000
Auteur: pvdg

Het strafrechtelijke onderzoek naar de vermeende bedreiging met vuurwapen waarbij door de politie is geschoten op maandag 3 januari 2000 op de Dr. Schaepmanlaan in Roosendaal is nagenoeg afgesloten. Ook de laatste twee verdachten zijn in vrijheid gesteld.

Verdachten
Op 13 januari 2000 zijn de laatste twee verdachten, JW (33) uit Dinteloord en AP (39) uit Borgerhout (B) heengezonden. JW was de bestuurder van de bestelauto van waaruit een politieagente in burger werd bedreigd. In de bestelauto is een hoeveelheid softdrugs aangetroffen. AP was de bestuurder van de wegrijdende Mercedes op de Dr. Schaepmanlaan in Roosendaal. Op deze auto is door de politie 4 keer geschoten.
AP raakte bij de aanhouding gewond aan het gezicht, maar kon, na een kort verblijf in het ziekenhuis, ingesloten worden. Uit onderzoek bleek dat de Mercedes in oktober 1999 in Breda is gestolen. Eerder al (4/1/00) werden JJ, (20), LN (29) en AM (31), allen uit Roosendaal, heengezonden.

Rijksrechercheonderzoek
De rijksrecherche stelt een onderzoek in naar het schieten door de politie en het optreden bij de aanhouding van de bestuurder van de Mercedes. Dit onderzoek is nog niet afgerond. Voorlichting over het Rijksrechercheonderzoek wordt verzorgd door de Persofficier van Justitie in Breda.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie