Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zeehondenplatform Waddenzee inventariseert onderzoek

Datum nieuwsfeit: 14-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht van het ministerie van LNV
14 januari 2000

Wetenschappelijk zeehondenplatform Waddenzee
inventariseert onderzoek

Het Wetenschappelijk Zeehondenplatform Waddenzee gaat de thans beschikbare onderzoeksgegevens inventariseren om eventuele lacunes in de aanwezige gegevens in beeld te krijgen. Het platform streeft naar een integraal rapport over de toestand van de zeehondenpopulatie in de Waddenzee dat rond de komende jaarwisseling gereed moet zijn. Dit rapport dient ook een bijdrage te leveren aan de voorbereiding van de Internationale Regeringsconferentie over de Waddenzee eind 2001 in Kopenhagen.

Het Wetenschappelijk Zeehondenplatform Waddenzee heeft de volgende doelstellingen: de uitwisseling van kennis, het doen van aanbevelingen voor integraal onderzoek, het verbeteren van de communicatie en het leveren van een bijdrage aan de beleidsvorming.
De deelnemers aan het platform zijn vertegenwoordigers van verschillende nauw betrokken organisaties: ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij, de Waddenvereniging, Ecomare Texel, Zeehondencreche Pieterburen, Alterra, Erasmus Universteit en het Rijksinstituut voor Kust en Zee. Het platform staat onder leiding van voorzitter dr. Kees Zijlstra, voormalig lid van de Eerste Kamer en lid van onder meer de Adviesraad
Aardwetenschappen en Levenswetenschappen van de Nederlandse
Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: www.minlnv.nl/

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie