Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stadsdistributiecentrum bouwt activiteiten af

Datum nieuwsfeit: 14-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

13 januari 2000

Eveline Steneker

071-5165029

Stadsdistributiecentrum bouwt activiteiten af

Directie en aandeelhouders van het Stadsdistributiecentrum (SDC) hebben besloten tot afbouw van de activiteiten over te gaan. Vanaf 1 februari zullen geen nieuwe opdrachten meer worden aanvaard. Hiertoe is besloten omdat het SDC in de komende periode niet de benodigde groei van opdrachten verwacht die voor een gezonde exploitatie nodig is.

Het SDC Leiden BV werd in 1997 operationeel als overlaadstation aan de rand van Leiden. Doel was de beperking van het vrachtverkeer, en daarmee de overlast, in de binnenstad door de inzet van kleinere vrachtauto's voor de bezorging van pakketten in de binnenstad. Daarmee zou voorkomen kunnen worden dat grotere vrachtautons met een beperkte belading de binnenstad in kwamen.

Een jaar geleden kreeg het centrum nog een lening voor het verwachte exploitatietekort. Tevens werd door de gemeenteraad ingestemd met de invoering van de 7,5 tons maatregel ter beperking van het grote vrachtverkeer in de binnenstad. Door een grote inzet van de mensen van het centrum is het aantal zendingen de laatste jaren weliswaar sterk gestegen, maar niet voldoende voor een gezonde exploitatie. Voorts heeft het beperkte vertrouwen in het voortbestaan van het centrum invloed op de te verwachten hoeveelheid opdrachten.

Vertrouwen in de toekomst
Het college van B & W van Leiden vindt het besluit van het SDC om nu tot sluiting over te gaan jammer maar heeft hier wel begrip voor. In het goederenvervoer zijn de laatste tijd grote slagen gemaakt. Dit kenmerkt zich door een grotere efficiency in het bezorgen van pakketten en beperking van het aantal vrachtautobewegingen. De erkenning van twee andere grote pakketdiensten als stadsdistributiecentrum en het grote aantal ontheffingen voor grotere vrachtauto's is hiervan een voorbeeld.

Vertrouwen in de verdere voortgang van deze processen is dan ook groot. Met vervoerdersorganisaties en de Kamer van Koophandel is eerder al overeenstemming bereikt over een intentieverklaring met betrekking tot de verdere verbetering van maatregelen. De 7,5 tons maatregel is sinds 1 november van kracht. Het proces voor vergroting van efficiency en beperking van het vrachtverkeer in de binnenstad zal de komende tijd door intensief overleg met betrokken organisaties verder worden versterkt.

Nadere informatie bij Eveline Steneker, bestuursmedewerkster, tel.: 5165029

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie