Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gevangenen organisatie van de DHKP-C steunt hongerstaker

Datum nieuwsfeit: 15-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
DEVRIMCI HALK KURTULUS CEPHESI

Verklaring van de gevangenen organisatie van de DHKP-C


* Date: Sat, 15 Jan 2000 22:15:13 +0100

De Duitse regering zet haar Nazi-verleden en de revolutionairen daarentegen hun verzet voort..

Ter ondersteuning van Ilhan Yelkovan zijn 1000 gevangenen in hongerstaking gegaan.

Onze kameraad ILHAN YELKOVAN, die in Duitsland in de gevangenis van Hamburg in isolatie wordt gehouden is de 40- dagengrens gepasseerd sinds zijn op 30 november begonnen hongerstaking. Om tegen de bajesomstandigheden, waaraan hij onderhavig is en tegen de repressie gericht tegen de revolutionairen en aanhangers van de DHKP/C in Duitsland te protesteren, is onze kameraad Ilhan al meer dan 40 dagen in hongerstaking. De eisen van Ilhan Yelkovan zijn gerechtvaardigd en legitiem. Niet legitiem zijn daarentegen de door de Duitse regering gevoerde aanvallen tegen de revolutionairen, die het fascisme in Turkije bestrijden. Niet legitiem is de gevangenname van deze revolutionairen door de Duitse regering en de isolatie-bajesomstandigheden, waaraan ze de revolutionairen onderwerpen.

Duitsland zet zijn Nazi-verleden voort!

De Duitse staat heeft gedurende haar bestaan, zich zowel tegen de revolutionairen in eigen land, alsook tegen revolutionairen uit andere landen altijd vijandig opgesteld. Deze vijandschap is niet beëindigd met het Nazi-regime, maar wordt onverwijld voortgezet. Ter bescherming van haar imperialistische winsten heeft Duitsland het Nazi-verleden voortgezet en deelgenomen aan het vergieten van het bloed van volkeren. Om deze reden heeft ze enerzijds fascistische regeringen in neo-koloniale landen altijd en in alle opzichten gesteund en anderzijds tegen revolutionairen in eigen land klopjachten gevoerd waarbij haar eigen wetten met voeten werden getreden.

Duitsland is voor het bloedvergieten in ons land verantwoordelijk!

Duitsland is een van de leidende machten, die sinds decennia achter de tegen ons volk gevoerde onderdrukkings-, uitbuitings- en repressiepolitiek staat. Het belang van Duitsland is daarin gelegen, dat ons land en ons volk nog steeds aan de imperialistische uitbuitingsketen wordt gehouden, om de eigen winsten daarmee niet in gevaar te brengen. Om deze reden is ze een collaborateur met het fascisme in Turkije en de belangrijkste steunpilaar van dit regime. Duitsland heeft met wapens, kredieten, technische installaties en hulpverlening het fascisme, dat tegenover ons volk misdaden pleegt, ondersteund, en alles wat in haar vermogen lag gedaan, opdat het fascisme nog harder aanvalt en daartoe aangezet. Duitsland draagt vanuit militair opzicht met haar wapenleveranties, vanuit economisch opzicht met haar kredieten en installaties, die het regime ondersteunen, verantwoordelijkheid.

Duitsland is mededader van de moorden!

De wapens en afzonderlijke kogels die tegen het volk in Turkije worden ingezet, zijn voor het grootste deel afkomstig uit Duitsland. Als zouden deze leveringen tot nu toe niet toereikend zijn, wordt door de instemming van de veiligheidsstaf van de Bondsrepubliek nu ook nog recentelijk gepoogd Leopard-tanks aan de fascistische regering in Turkije te sturen. Een van de belangrijkste afnemers van pantservoertuigen van het wapenconcern Krauss-Maffei Wegmann GmbH en andere concerns is de fascistische staat Turkije! Tegen wie zullen deze wapens, bommen en geweren ingezet worden? Het fascisme in ons land heeft deze wapens tot nu toe tegen de volkeren van Anatolië ingezet en als het in het belang van haar imperialistische heren is, zullen ze deze bovendien tegen de volkeren in de regio inzetten. Het fascisme in Turkije, dat door de imperialisten bewapend is, om hen voor de angst voor een revolutie te vrijwaren, zal, indien nodig, bij de imperialistische aanvallen tegen de strategisch belangrijke Midden Oosten, Balkan en Kaukasus, actiever ingezet worden en het bloed van de volkeren vergieten. En om die reden is alles, wat ze over "democratie", "wereldvrede" en "mensenrechten" zeggen een leugen. De belangen van Duitsland zijn erbij gebaat, dat de volkeren van Anatolië verder onderdrukt, uitgebuit en door massaslachtingen vermoord worden. Voor de armoede van ons volk, dat daartoe gebracht wordt, geen eind van de maand, om nog maar te zwijgen over een enkele dag genoeg in het vooruitzicht te hebben, staat Duitsland vooraan in de uitbuitingsketen. De ondergrondse en bovengrondse rijkdommen van ons land, de waarde, die uit de ijver en het werk van ons volk gewonnen en uitgebuit worden, vloeien allemaal in de zakken van de Duitse en andere

imperialistische landen. De Duitse concerns die hun winsten door de uitbuiting van de rijkdommen van ons land opvoeren, die met het bloed van ons volk gewonnen zijn, ondersteunen met volledige inzet het volksvijandige, fascistische regime in ons land, opdat deze uitbuiting niet ten einde komt. Maar ze kunnen doen wat ze willen. Wij zullen een streep door hun rekening, de rekening van uitbuiting, trekken. We zullen onze strijd voor onafhankelijkheid, de bevrijding van onze volkeren, de revolutie en het socialisme opvoeren. Met dit doel zijn onze kameraden overal en op elk terrein en natuurlijk ook in Duitsland, waar een belangrijk deel van ons volk leeft, actief. De Duitse staat, die een mededader van het fascisme in Turkije is, laat zien, wanneer ze op basis van haar ontevredenheid over het bestaan van onze kameraden en revolutionairen, de DHKP/C en haar legitieme verenigingen en instellingen, door het met voeten treden van haar eigen wetten aanvalt, dat ze de erfgenamen van het Nazi-regime zijn.

Duitsland heeft angst voor de revolutie en het socialisme!

Want de DHKP/C en de partijfrontleden staan voor de revolutie en het socialisme, die ze met hun demagogie voor alle volkeren der aarde voor dood hebben verklaard en uit het bewustzijn van de volkeren trachten te wissen. Duitsland, dat steeds als ze ergens wat van de DHKP/C waarneemt, onmiddellijk aan het socialisme en de revolutie denkt en dit niet kan verdragen, valt onze instellingen en onze kameraden aan, sluit ze op in de gevangenis. Maar dat is niet toereikend. Onze kameraden, die ze met behulp van onrechtmatige complotten gevangenneemt, houdt ze in isolatie en denkt daarmee onze kameraden tot opgave te kunnen dwingen. Maar ze vergist zich. De repressie en aanvallen van de imperialisten en hun collaborateurs kunnen op geen enkel moment de partijfrontverwanten tot opgave dwingen. Onze kameraad Ilhan Yelkovan antwoordt met zijn sinds meer dan 40 dagen durende hongerstaking de Duitse staat en alle volksvijanden nog eens met de traditie van een "vrije gevangene" en de vastberadenheid van het partijfront. Ook wij vrije gevangenen vanuit de verschillende gevangenissen in Anatolië ondersteunen de hongerstaking van onze kameraad Ilhan Yelkovan vanuit de oriëntatie en het enthousiasme "een van ons voor ons allen, allen voor een" en treden op 11 januari 2000 voor drie dagen in een waarschuwingshongerstaking. We roepen alle revolutionairen, vooruitstrevende en rechtschapen mensen op, zich met Ilhan Yelkovan solidair te verklaren en tegen de Duitse staat op allerlei mogelijke manieren te protesteren. We waarschuwen de Duitse staat:


- De eisen van Ilhan Yelkovan moeten onmiddellijk ingewilligd worden, de opsluiting in isolatie moet onmiddellijk beëindigd worden


- Duitsland moet haar ondersteuning van het fascisme in Turkije beëindigen en haar mededaderschap stopzetten


- De repressie tegen de revolutionairen en hun instellingen moeten worden stopgezet.

10 januari 2000

De organisatie van de gevangenen van de Revolutionaire Volksbevrijdingspartij/Front


--
Pressagency Ozgurluk.Org
In solidarity with the Peoples Liberationstruggle in Turkey and Kurdistan www.ozgurluk.org
DHKP-C: www.ozgurluk.org/dhkc

DHKP-C Turkçe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie