Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oldtimer motoren en bromfietsen op Autotronbeurs

Datum nieuwsfeit: 15-01-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Zaterdag 15 en zondag 16 januari 2000

Oldtimer motoren en bromfietsen
krijgen eigen plaats op Autotronbeurs

ROSMALEN – Om van een geheel nieuwe beurs te spreken, zou een stapje te ver voeren, maar wél kan gesproken worden van een nieuwe opzet van de Internationale Oldtimer Motoren- en Bromfietsenbeurs in Autotron. Voor het eerst wordt de beurs opgesplitst in een motoren en een brommer gedeelte. De liefhebbers van deze gemotoriseerde tweewielers noteren de data zaterdag 15 en zondag 16 januari nu alvast op de kalender.

Traditiegetrouw vormt de Motoren- en Bromfietsenbeurs de opening van het nieuwe beursjaar in Rosmalen. De reden waarom Autotron besloten heeft de 'grote' van de 'kleine jongens' te scheiden, wordt ingegeven door reacties van bezoekers aan voorgaande beurzen. Het blijkt dat het publiek duidelijk kiest voor óf motoren óf brommers – een kleine groep is echt geïnteresseerd in beide.
De beschikbare ruimte in Autotron wordt in vergelijking met voorgaande beurzen uitgebreid; de Spykerhal wordt ook als beursvloer ingericht. Concreet betekent een en ander dat de motoren op de beneden etage van het ExpoDome (de voormalige museumhal) worden gepresenteerd en dat brommers een plaatsje krijgen op de vide en in de Anton Pieck-zaal en de Bentley Room. In de Spykerhal presenteren zich ruim dertig merkenclubs. De scheiding maakt het voor de bezoeker eenvoudiger om zijn weg op de beurs te vinden.

Wat onveranderd blijft is het beursaanbod. Naast compleet gerestaureerde motorfietsen en brommers wordt ook een enorme aanvoer van nog te restaureren modellen verwacht. Vanzelfsprekend wordt ook veel plaats ingeruimd voor de onderdelenstands. Wie op zoek is naar een bepaald onderdeel voor zijn tweewielige oldtimer is 15 en 16 januari in Autotron aan het juiste adres.
Zoals gezegd zullen enkele tientallen merkenclubs zich presenteren. Clubs van de volgende nog altijd tot de verbeelding sprekende merken, worden verwacht: Solex, Harley Davidson, Triumph, DKW, Zundapp, Kreidler, Vincent en Indian.
Het programma meldt op beide dagen ook diverse demonstraties. Zo zal er vakkundig uitleg worden gegeven over het optimaal afstellen van ontstekingen, het uitdeuken van tanks en het steken van spaken in wielen.
Henny Kroeze & Co verzorgt spectaculaire demonstraties steile-wand-rijden.

Op beide dagen is het fonkelnieuwe AutoDome voor het publiek geopend waarin de unieke historische automobielcollectie van Autotron ondergebracht en vele facetten van de automotive industry worden belicht. Ouders hebben geen kind aan het meegekomen kroost, want dat speelt en ravot vele uurtjes in het eveneens nieuwe SpeeloDome.

De Internationale Motoren- en Bromfietsen Beurs is zaterdag 15 en zondag 16 januari geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs bedraagt ƒ. 17,50, kinderen van 4 tot 12 jaar ƒ. 10,00.

Autotron is gelegen aan de A50 's- Hertogenbosch - Nijmegen. Openbaar vervoer bel de O/V Reislijn 0900 9292 (niet kosteloos).

Voor meer informatie en/of aanmelding kan gebeld worden met 073-5233300.

Rosmalen, oktober 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie