Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht provincie Groningen

Datum nieuwsfeit: 16-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Diverse 16-01-2000

Persberichten provincie Groningen/
Dagelijkse berichten districten West, Noord, Midden en Oost

Zondag 16 januari 2000

Stadskanaal: Jongens stelen vijvers
In de Berkenstraat in Stadskanaal heeft de politie gistermiddag drie jongen in de leeftijd van 14 en 16 jaar uit Stadskanaal aangehouden. De jongens liepen met een handkar waarop zij twee vijverbakken vervoerden. Onderzoek wees uit dat de vijverbakken kort daarvoor waren gestolen bij een tuincentrum aan de Esperantolaan in Stadskanaal. De knapen zijn naar het politiebureau gebracht. Ze bekenden de diefstal. Na verhoor zijn ze in overleg met de ouders heengezonden. De politie maakt proces-verbaal tegen ze op wegens diefstal.

Winschoten: Snelheidscontrole
De politie heeft gistermiddag snelheidscontroles gehouden aan de Udesweg in Winschoten. Tussen 14.00 uur en 16.00 uur werd 284 voertuigen de snelheid gemeten. 18 bestuurders reden sneller dan de toegestane maximumsnelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km.

Nuis: Illegaal kappen van bomen
Wegens het illegaal omkappen van vier beuken en vijf eikenbomen aan de Sintelweg in Nuis heeft de politie gistermiddag proces-verbaal opgemaakt tegen een 33-jarige man uit Leeuwarden. De man, die het perceel grond waar de bomen op stonden eind vorig jaar heeft gekocht, was niet in het bezit van een kapvergunning van de gemeente Marum. Volgens zijn verklaring had hij die bewust niet aangevraagd omdat hij er geen vertrouwen in had de vergunning ook daadwerkelijk te zullen krijgen. De bomen stonden hem in de weg en een op een bekeuring had hij volgens zijn zeggen gerekend. De hoogte van de boete is nog niet bekend.

Leek: Inbraak in bouwkeet
In drie bouwketen op een nieuwbouwproject aan de Zernikelaan in Leek is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. De daders kwamen de keten binnen door deuren open te breken. Ze namen telefoon- en faxapparatuur mee. Een inbraak in een stalen zeecontainer mislukte.

Grijpskerk: Bestuurder onder invloed
Op de Molenstraat in Grijpskerk heeft de politie vannacht een 49-jarige automobilist uit de gemeente Zuidhorn aangehouden. De man bleek bij een routinecontrole teveel alcohol te hebben gedronken. Bij de ademanalyse werd 1.6 promille gemeten. Na verhoor is de man met een dagvaarding en een rijverbod van 7,5 uur heengezonden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Veendam: Poging gewapende beroving
Een 40-jarige medewerker van een bouwmarkt in Veendam is gisteravond het slachtoffer geworden van een poging tot beroving. De man bracht de dagopbrengst van de zaak waar hij werkt naar een bank aan de Prinsentuin in Veendam. Toen hij voor de bank stopte werd het rechter voorportier van zijn wagen opgetrokken door een gemaskerde man. Die richtte een vuurwapen, vermoedelijk een pistool, op hem en eiste geld. De bouwmarktmedewerker weigerde geld af te geven en reed met grote snelheid weg. De overvaller schoot vervolgens een aantal malen op de auto van het slachtoffer. De wagen werd in ieder geval door twee schampschoten geraakt. De man reed terug naar zijn zaak en waarschuwde de politie. Een politieonderzoek naar de dader in de omgeving van de bank leverde niets op. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Veendam: Bestuurder onder invloed
De politie heeft vannacht aan de Van Stolbergweg in Veendam vannacht 28-jarige automobilist uit die plaats aangehouden wegens rijden onder invloed. De man bleek bij een routinecontrole te rijden met een bloedalcoholgehalte van 1.3 promille. De man is na verhoor met een dagvaarding heengezonden. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur opgelegd. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Appingedam: Openbare dronkenschap
Wegens dronkenschap in het openbaar heeft de politie vanmorgen vroeg in de Wijkstraat in Appingedam een 30-jarige man uit Delfzijl aangehouden. De man, die behoorlijk onder invloed van alcohol verkeerde, viel voorbijgangers lastig. Ook ging hij steeds op straat liggen en gooide hij zijn kleding in het water van het Damsterdiep. De man is ter ontnuchtering ingesloten. Hij krijgt proces-verbaal wegens openbare dronkenschap.

Garsthuizen: Visser bekeurd
Een 48-jarige visser uit de gemeente Loppersum is gistermorgen in Garsthuizen door de politie bekeurd. De man viste met levend aas in het Garsthuizermaar. Ook was hij niet in het bezit van een visakte en een vergunning van de rechthebbende op het visrecht.

Uithuizen: Vernieling
Op het terrein van het asielzoekerscentrum aan de Alberdalaan in Uithuizen heeft de politie gisteravond een 40-jarige man uit Zambia aangehouden wegens vernieling. De man raakte door onbekende oorzaak buiten zinnen en koelde zijn woede op het huisraad. Daarbij vernielde hij een tafel en een televisie. De man is na verhoor heengezonden. Hij heeft toegezegd de schade te zullen vergoeden.

Voor nadere informatie: afdeling voorlichting, telefoon 0 50 - 5 995 010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie