Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Griep mogelijk oorzaak minder bezoekers op Vakantiebeurs

Datum nieuwsfeit: 16-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 16 JANUARI 2000

Organisatie: griepgolf mogelijk oorzaak van verminderde belangstelling Veel minder bezoekers op Vakantiebeurs

De zondag afgesloten Vakantiebeurs in de Utrechtse Jaarbeurs heeft dit jaar veel minder belangstelling getrokken dan verwacht. Er kwamen ruim 160.000 bezoekers. Dat waren er 25.000 minder dan vorig jaar. De organisatoren spreken desondanks van een geslaagd evenement. De heersende griepgolf wordt gezien als een mogelijke verklaring voor het geringere beursbezoek.

Reden tot zorg is er volgens de organisatie niet, want de belangstelling voor vakanties blijft bij de bezoekers onverminderd groot.

Twee keer vakantie
Zoals gebruikelijk zijn de bezoekers van de Vakantiebeurs ook dit jaar uitgebreid geënquêteerd. Uit dat onderzoek blijkt, dat ze gemiddeld dit jaar meer dan twee keer op vakantie denken te gaan. Gemiddeld zullen ze daaraan 3900 gulden per persoon uitgeven. Dat is 500 gulden meer dan vorig jaar.

Tweederde van de bezoekers had al vóór het bezoek aan de Vakantiebeurs de keuze voor het vakantieland gemaakt. Op de beurs ging men vervolgens gericht op zoek naar meer informatie over de gekozen bestemming. Cultuur scoorde dit jaar de eerste plaats als belangrijkste motief om op vakantie te gaan. Zon, zee en strand eindigden voor het eerst op de tweede plaats.

Favoriet
Europese bestemmingen zijn voor bezoekers die naar het buitenland op vakantie gaan favoriet, met Frankrijk op de eerste plaats. De belangstelling voor Scandinavië, Duitsland en Oostenrijk groeit; die voor Groot-Brittannië, Ierland en Turkije neemt iets af.

Vakanties in eigen land blijven onverminderd populair. Van de bezoekers aan de Vakantiebeurs gaf zelfs 60 procent aan dit jaar een vakantie in Nederland te willen doorbrengen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie