Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wesseling lid Académie Française des Sciences d'Outre-Mer

Datum nieuwsfeit: 17-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit Leiden

Meer informatie: dienst Interne en Externe Communicatie, tel. 071-5273282

Wesseling benoemd tot lid Académie Française des Sciences d'Outre-Mer

Persbericht 22 (17-jan-2000)

Prof.dr. H.L. Wesseling, als hoogleraar in de algemene geschiedenis verbonden aan de Universiteit Leiden, is benoemd tot buitenlands lid van de Académie Française des Sciences d'Outre-Mer. De academie telt honderd gewone en vijftig buitenlandse leden. Het is de eerste keer sinds vijftig jaar dat een Nederlander tot lid gekozen wordt.

Wesseling is rector van het NIAS (Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences). Van 1975 tot 1995 was hij directeur van het Leidse onderzoeksinstituut voor overzeese geschiedenis IGEER (Instituut voor de Geschiedenis van de Europese Expansie en de Reacties daarop).

Meer informatie: mw.dr. B.T. Hogenelst, Internationalisering, Communicatie en Studenten; Tel. 071-5273282 / Email (B.T.Hogenelst@bvdu.leidenuniv.nl) / 17 januari 2000, 18:13 uur

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie