Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost

Datum nieuwsfeit: 17-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 17-01-2000

Tweede persbericht van maandag 17 januari 2000/

Helmond: Verdachte aangehouden
Maandagmorgen om 4.30 uur is er op Lithoyenseweg een 16-jarige jongen zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De jongen werd op heterdaad betrapt bij handel in harddrugs. De 15-jarige had een kleine hoeveelheid cocaïne bij zich en ruim
f.1500,- aan Nederlandse en buitenlandse valuta. De jongen was illegaal in Nederland. Hij is overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Eindhoven: Beroving
Een 23-jarige man uit Eindhoven is zondagmorgen om 05.30 uur op de Tramstraat door twee nog onbekende mannen beroofd van zijn fiets, portemonnee en gsm. Het slachtoffer, die met de fiets was, werd door de twee mannen tegen gehouden. In eerste instantie eisten de twee zijn fiets en daarna maakten ze zijn zakken leeg waarbij de portemonnee met nog geen twee tientjes en een gsm werden gestolen.

Deurne: Verkeerscontrole
Maandagmorgen tussen 11.00 en 12.00 uur is op de Vlierdenseweg in Deurne een controle
op het dragen van autogordels gehouden. Er zijn 130 voertuigen gecontroleerd en 9 bestuurders kregen een bekeuring.

Geldrop: Inbraak woning
In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een woning aan de Wilhelminalaan in Geldrop. Aan de achterkant van de woning werden bij een raam de glaslatten verwijderd. Binnen in de woning vonden de inbrekers niets van hun gading. Ze zijn zonder buit vertrokken.

Nuenen: Inbraak woning
In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een woning aan de Vroente in Nuenen. Het slot van de tuindeuren werd geforceerd en de inbrekers maakten ongeveer f. 100,- aan buitenlandse valuta buit.

Eindhoven: Motorrijder gevallen
Vanmorgen omstreeks 09.10 uur is op de Botenlaan een 35-jarige Eindhovense motorrijder gevallen. Een getuige had gezien dat de man aan was komen rijden en was gevallen. Toen de politie ter plaatse kwam vertelde de motorrijder dat hij niet had gereden maar dat hij zijn motor aan het parkeren was. De man bleek onder invloed en kreeg een rijverbod voor de duur van 12 uur.

Eindhoven: Aanrijding met gewonden
Een 51-jarige man uit Brunssum is maandagmorgen omstreeks 07.20 uur, gewond geraakt bij een kop staart aanrijding op de A2 ter hoogte van het knooppunt Leenderheide. Een personenauto bestuurd door een 33-jarige vrouw uit Maastricht moest plotseling stoppen voor een file. Een achter haar rijdende bestelauto bestuurd door een 25-jarige man uit Hulsberg kon niet meer tijdig stoppen en reed tegen de achterzijde van de auto van de vrouw aan. Het slachtoffer was de derde in de rij en reed tegen de achterzijde van de bestelbus aan. Alle drie de auto raakten flink beschadigd en het 51-jarige slachtoffer is met nek - en hartklachten naar het ziekenhuis vervoerd.

Asten: Diefstal personenauto
Tussen zondagavond 23.00 uur en maandagmorgen 08.00 uur, is vanaf de Boleet, een geparkeerd staande personenauto, merk Renault, kleur rood, voorzien van het kenteken GN-HT-62, weggenomen.

Valkenswaard: Vernieling personenauto
Tussen zaterdagmiddag 17.00 uur en maandagmorgen 11.00 uur, is op de Alberdinck Thijmstraat een personenauto vernield. De personenauto is rondom met een scherp voorwerp bekrast.

Eersel: Vernieling personenauto
Van een personenauto die geparkeerd stond op de Dijk is, tussen zaterdag 18.00 uur en zondag 17.30 uur, in alle vier de deuren een deuk getrapt.

Geldrop: Diefstal fietstassen
Maandagmiddag omstreeks 13.50 uur, is van een 70-jarige inwoonster van Geldrop, op de Heuvel een fietstas vol met boodschappen van haar fiets weggenomen. De vrouw fietste naar huis en had aan beide zijden van haar fiets fietstassen met boodschappen hangen. Toen zij thuis kwam bemerkte zij pas dat er een fietstas was weggenomen.

Tussen 14.30 uur en 14.45 uur, is van een 67-jarige vrouw uit Geldrop, op de weg Achter de Kerk eveneens een fietstas van haar fiets weggenomen. Ook van deze vrouw is tijdens het fietsen de tas weggenomen. In de tas zat haar portemonnaie met een geldbedrag van ongeveer 50 gulden en een 60+ pas. Korte tijd later is de tas teruggevonden zonder de portemonnaie.

Eindhoven: Aanhouding na diefstal uit een auto
Een 16-jarige Eindhovense is maandagavond om 20.00 uur, aangehouden op een parkeerterrein aan de Aalsterweg. De vrouw wordt ervan verdacht samen met een tot nu toe onbekende man een inbraak in een auto te hebben gepleegd. De man werd op heterdaad betrapt door de 32-jarige Veldhovense eigenaar van de auto. Deze probeerde de auto-inbreker vast te houden maar moest hem laten gaan toen de inbreker stekende bewegingen met een schroevendraaier maakte. De aangehouden verdachte is overgebracht naar het bureau en ingesloten. De auto waarmee de daders zijn gekomen is inbeslaggenomen. De politie stelt een onder zoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie