Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vierde tv-aflevering van wetenschapsmaand 'kennis werkt'

Datum nieuwsfeit: 17-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Katholieke Universiteit Nijmegen

Bron: Dienst Communicatie, tel. (024) 361 22 30 Aanmaakdatum: 11 januari 2000

Dienst Communicatie

PERS & VOORLICHTING Persbericht

Januari: wetenschapsmaand op TV Gelderland
VIERDE AFLEVERING VAN KENNIS WERKT!: LICHAAM EN GEEST

De vierde aflevering van de TV-serie Kennis Werkt! gaat over het thema Lichaam en geest. We zien welke invloed smaak, geur en sociale aspecten hebben op voedselvoorkeuren. U maakt kennis met het RSI-onderzoek van prof. G. van Galen van het Nijmeegs Instituut voor Cognitie en Informatie. Met behulp van een meettablet analyseert Van Galen de verschillende bewegingen, en op grond hiervan geeft hij advies over muisgebruik. Last van vliegangst of hoogtevrees? Onderzoeker dr. M. Breteler van het bedrijfje Airtravel, helpt u er van af. Hoe? Dat ziet u in deze uitzending. In de rubriek Eureke tenslotte, ziet u hoe lichttherapie u van winterdepressies kan afhelpen.

Deze aflevering wordt uitgezonden op maandag 17 januari op TV Gelderland, om 17.00, 19.00 en vanaf 21.30 elk uur herhaald.

Kennis werkt! is gemaakt door GMG (Gelderland Media Groep) in samenwerking met enkele gerenommeerde Gelderse kennisinstituten, waaronder de KU Nijmegen, Wageningen Universiteit, Philips, de Gelderse Ontwikkelings Maatschappij, Provincie Gelderland en de Stichting Wetenschap en Techniek Nederland. Centraal staat hoe onderzoek en innovatie in Gelderland leiden tot nieuwe producten. Zelden staan we erbij stil hoeveel werk daaraan voorafgaat. Wat eten we in de toekomst? Hoe communiceren we? Hoe brengen we onze vrije tijd door? Kennis Werkt! brengt zowel onderzoekers in beeld die nog aan het begin staan van een baanbrekende ontdekking, maar ook bedrijven die kennis al omzetten in producten komen in het programma naar voren. Van onderzoek naar computers waarmee je een gesprek kunt voeren tot luiers die gerecycled worden.
De andere uitzenddata zijn maandag 24 en zondag 30 januari.

Komende uitzenddata en -tijden:

maandag 17 januari Lichaam en geest (17.00, 19.00 uur en vanaf
21.30 uur elk uur herhaald)
maandag 24 januari Vrije tijd/recratie (17.00, 19.00 uur en vanaf 21.30 uur elk uur herhaald)
zondag 30 januari Toekomst (18.00, 20.00, 22.00 uur etc.)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie