Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Masculiniteit grootste taboe van de organisatiecultuur'

Datum nieuwsfeit: 17-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

RUG werkbalk

Nummer 7 12 januari 2000

Lezing Geert hofstede op 17 januari

Masculiniteit grootste taboe van de huidige organisatiecultuur

Mannelijkheid is het grootste taboe van de huidige organisatiecultuur, stelt organisatiepsycholoog Geert Hofstede. Nog steeds stromen relatief weinig vrouwen door naar hogere functies in een organisatie. Ze kunnen niet voldoen aan de eisen die de organisatie stelt, heet het dan. Volgens Hofstede wordt het tijd dat de masculiene organisatiecultuur bespreekbaar wordt. Zijn lezing Mannelijkheid en vrouwelijkheid en de cultuur van de organisaties vindt plaats op maandag 17 januari van 13.15 - 15.00 uur in zaal 3 van het Academiegebouw (Broerstraat 5). Als referent treedt dr. Folke Glastra op. Glastra is werkzaam als docent aan de Universiteit Leiden. Na zijn reactie is er gelegenheid voor discussie.

Prof.dr. Geert Hofstede is als organisatiepsycholoog verbonden aan de Universiteit Maastricht. Met zijn onderzoek naar organisatieculturen heeft hij internationale bekendheid verworven. Hofstede geeft de lezing op uitnodiging van het Universitair Centrum Genderstudies van de Rijksuniversiteit Groningen.

Noot voor de pers

Nadere informatie: Margot Brouns, (050) 363 6235 (werk)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie