Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Groningen

Datum nieuwsfeit: 17-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 17-01-2000

Persberichten stad Groningen/
Dagelijkse berichten district Groningen/Haren

Maandag 17 januari 2000

Inbraak verijdeld
Met de aanhouding vannacht van een 36-jarige man uit Groningen heeft de politie een inbraak in een kledingzaak in de Guldenstraat kunnen voorkomen. Politiemensen zagen de, toen nog onbekende man een horecagelegenheid aan de Grote Markt binnen gaan. Korte tijd later kwam hij ook weer naar buiten, waarna de politiemensen werden aangesproken door een andere cafébezoeker. Die vertelde dat hij door de andere man, die kort in het café was geweest was uitgenodigd om mee te helpen bij een inbraak. De man had dit geweigerd maar vond wel dat hij het voorval moest melden. Inmiddels was bij de politiemeldkamer een inbraak alarm gemeld van de kledingzaak aan de Guldenstraat. Betrokken politiemensen stelden een onderzoek in en troffen een ingegooid raam aan. In de onmiddellijke omgeving van de winkel werd de man aangetroffen die de politiemensen kort daarvoor het café hadden zien binnengaan. Hij is aangehouden en ingesloten. Er was nog niets gestolen uit de kledingwinkel. De man wordt ook verdacht van een inbraak in een
kledingzaak aan de Grote Markt eerder op de avond.

Illegale rijlessen
Op de Industrieweg in Hoogezand heeft de politie gisteravond proces-verbaal opgemaakt tegen een 23-jarige man en een 22-jarige vrouw beiden uit Hoogezand. Bij de politie kwam een melding binnen over een hevig slingerende auto op de Winschoterweg in Groningen. Daar werd de auto niet aangetroffen maar politiemensen zagen korte tijd later een auto rijden op de A7 richting Hoogezand die inderdaad slingerde. Op de Industrieweg in Hoogezand kon de wagen een stopteken worden gegeven. Toen de wagen gestopt was zagen de politiemensen dat de bestuurder en de passagier snel van plaats verwisselden. Bij onderzoek bleek dat de vrouw had gereden en dat zij niet in het bezit was van een rijbewijs. Haar man gaf haar rijles. Beiden hebben een bekeuring gekregen voor rijden zonder rijbewijs en het ongeoorloofd geven van rijlessen.

Hennepkwekerij
In een woning aan de Begoniastraat in Groningen trof de politie gistermiddag een inwerking zijnde hennepkwekerij aan. Politiemensen stelden een onderzoek in de woning nadat van omwonenden een melding was binnengekomen van vernieling van een raam van een deur, waarna een man de woning was binnengeklommen. In de woning troffen de politiemensen de betrokken man niet aan; wel de hennenplanten, in totaal ruim 220. Tevens waren een bewateringsinstallatie, lampen en ventilatoren in werking. Planten en apparatuur zijn in beslag genomen en inmiddels vernietigd. Bij onderzoek bleek dat de apparatuur werd gevoed door stroom die buiten de meter om werd afgetapt. De bewoner van het pand was niet thuis. Zijn identiteit is bekend. Hij wordt nog gehoord.

Fietsendief en heler aangehouden
De politie heeft vannacht in de Guldenstraat in Groningen een 23-jarige man uit Groningen aangehouden wegens heling van een gestolen fiets. Politiemensen zagen dat de man, die te voet was, werd aangesproken door een man op een fiets en dat zij elkaar iets overhandigden. Toen zij de wandelaar even later weer zagen en hem aanspraken verklaarde de man dat hij voor 25 gulden een fiets had gekocht van de andere man. De fiets stond op dat moment al in zijn woning in de binnenstad. Later in de nacht zagen politiemensen de andere man weer in de binnenstad. Op de Grote Markt werd hij aangehouden. Hij reed op dat moment weer op een andere, vermoedelijk ook gestolen fiets. De man is ingesloten. De politie probeert de fietsen terug te bezorgen bij de rechtmatige eigenaren. De heler is na verhoor heengezonden.

Straatprostituee en klant aangehouden
Een 33-jarige tippelaarster zonder vaste woon- of verblijfplaats, en haar klant zijn gisteravond door de politie aangehouden op de Ossemarkt in Groningen. Politiemensen zagen dat de vrouw tippelde op de Noorderhaven waarbij zij haar diensten aanbood aan verschillende mannen. De klant, een 28-jarige man uit Zuidbroek, ging op haar aanbod in. Op de Ossenmarkt werden beiden aangehouden. Na verhoor zijn beiden met een geldboete heengezonden.

Traangas
In een horecagelegenheid in de Peperstraat een 18-jarige man uit Groningen aangehouden. De man had ruzie gekregen met een andere man en spoot daarbij zijn belager traangas in het gezicht. De verdachte bekende. Het busje traangas was inmiddels weggegooid. Het slachtoffer liep tranende en branderige ogen op. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt wegens mishandeling. Hij is na verhoor heengezonden.

Mannen aangehouden
In de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen heeft de politie gistermiddag een 21-jarige man en een 31-jarige man, beiden uit Groningen aangehouden. Politiemensen zagen dat de 31-jarige man door de andere man werd aangesproken, waarna beiden een portiek binnengingen. Toen de politiemensen wilden gaan kijken gingen beide mannen er vandoor. In de portiek werd, op de plaats waar de mannen hadden gestaan, ruim 8 gram cocaïne gevonden. Beiden mannen zijn daarop alsnog aangehouden. Bij onderzoek bleek dat de man 21-jarige man de cocaïne in zijn bezit had gehad en dit aan de andere man had aangeboden. De dealer is ingesloten. De aspirant koper is na verhoor heengezonden. De drugs zijn in beslag genomen.

Helers aangehouden
In de Zwanestraat in Groningen heeft de politie gistermorgen een 25-jarige vrouw en een 26-jarige man, beiden uit Groningen aangehouden. Voorbijgangers meldden dat zij hadden gezien dat een man in de Hoekstraat een fiets had gestolen en die korte tijd later in de Oude Kijk in 't Jatstraat aan de man en de vrouw had verkocht. Bij aantreffen, in de Zwanestraat, van beiden bleek dit te kloppen. Ze hadden de fiets voor 13 gulden gekocht. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt wegens heling. Na verhoor zijn ze heengezonden. De fietsendief is gisteravond aangehouden en ingesloten. Ook toen was bij in het bezit van een fiets die hij kort daarvoor had gestolen voor een café in de Hoekstraat. Naar de eigenaren van beide fietsen wordt onderzoek gedaan.

Voor nadere informatie: afdeling voorlichting, telefoon 0 50 - 5 995 010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie