Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Presentatie eurocampagne voor doven en slechthorenden

Datum nieuwsfeit: 18-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Financien

Titel: EUROCAMPAGNE VOOR DOVEN EN SLECHTHORENDENPersberichtnr.

00/005

Den Haag

12 januari 2000

Eurocampagne voor doven en slechthorenden

Op dinsdag 18 januari om 16.00 uur presenteert minister Zalm van Financiën de eerste televisiespot voor doven en slechthorenden in gebarentaal. Ook zal de minister terugblikken op de voorlichting in het eerste jaar van de invoering van de euro.

Het nieuwe voorlichtingsmateriaal van het Nationaal Forum voor de invoering van de euro richt zich naast het breed publiek op een aantal specifieke groepen die aangepast voorlichtingsmateriaal behoeven, of die vanwege hun positie binnen de maatschappij speciale benadering vragen.

Tijdens de bijeenkomst in het Doveninstituut te Voorburg zal de minister de spot in gebarentaal presenteren. De spot maakt duidelijk dat doven en slechthorenden een video of cd-rom in gebarentaal over de invoering van de euro kunnen bestellen. Voor blinden en slechtzienden is er een radiospot gemaakt die wijst op de bestelmogelijkheid van informatie over de euro in braille, grootletterdruk en gesproken woord. Daarnaast zullen ook de televisiespot voor het breed publiek en de televisiespots voor ondernemers worden gepresenteerd

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie