Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Belgische militairen gedecoreerd te Parijs

Datum nieuwsfeit: 18-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Belgische Krijgsmacht

Persmededeling 012 van 18 januari 2000

Belgische militairen gedecoreerd te Parijs

Op 18 januari 2000 werd een delegatie van zes Belgische militairen, die hebben deelgenomen aan "Operatie Marianne 2000", ontvangen te Parijs door de Franse Minister van Defensie , de Heer Alain RICHARD.

Tijdens een korte, intieme plechtigheid werd hen de "Médaille de la Défense nationale" overhandigd. Deze zes militairen vertegenwoordigden hun collega's die in het departement van Charente-Maritime van 5 tot 14 januari deelnamen aan het vrijmaken van wegen en brandgangen in de beboste gebieden die op 26 en 27 december 1999 geteisterd werden door zware stormen. Na het snel en intensief optreden van het geniedetachement konden de ploegen van EDF (Electricité de France) de hoogspanningsmasten bereiken om de streek terug van stroom te voorzien. Het detachement had eveneens tot taak de telefoonlijnen vrij te maken voor FRANCE TELECOM, brandwegen vrij te maken voor de DFCI (Défense Forestière contre les Incendies) en brugpijlers te bevrijden van de boomstammen die er zich hadden tegen opgestapeld.

De zes militairen vertegenwoordigen alle eenheden die aan de operatie hebben deelgenomen: Luitenant-Kolonel Ingenieur Marc VAN DALEM, Commandant van het 4de Bataljon Genie uit AMAY, eveneens detachementscommandant, Adjudant Frans MARSCHAL en Korporaal-Chef Erik VAN EENAEME van de 1ste Compagnie Genie uit BURCHT, Adjudant Philippe FASSIN van het 4de Bataljon Genie uit AMAY, Eerste Korporaal-Chef Frans HOUYOUX van de 67ste Compagnie Genie uit AMAY en Korporaal-Chef Benny SCHEPERS van de 68ste Compagnie Genie uit HELCHTEREN.

Tijdens een korte toespraak feliciteerde de Heer Alain RICHARD het Belgische detachement voor de snelheid waarmee ze in actie kwamen en voor het enorme werk dat ze verzetten tijdens deze opdracht. Hij benadrukte eveneens de uitstekende relaties tussen hemzelf en onze Minister van Landsverdediging, de Heer André FLAHAUT, en meer bepaald in een context van wederzijdse hulpverlening op Europees niveau.

Klik op afbeelding voor persfoto op 120 KByte

Voor meer informatie: contacteer SID
Quartier Reine Elisabeth / Kwartier Koningin Elisabeth Tf: 02/701.39.50 - Fax: 02/701.48.62 - email: (press@js.mil.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie