Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe milieuvergunning KUN en St Radboud Nijmegen

Datum nieuwsfeit: 18-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Katholieke Universiteit Nijmegen

Bron: Universitair Medisch Centrum St Radboud
en Dienst Communicatie KUN, tel. (024) 361 22 30 Aanmaakdatum: 18 januari 2000

Dienst Communicatie

PERS & VOORLICHTING Persbericht

Beter milieubeheer mogelijk
NIEUWE MILIEUVERGUNNING VOOR UNIVERSITEIT EN UNIVERSITAIR MEDISCH CENTRUM ST RADBOUD

De Katholieke Universiteit Nijmegen en het Universitair Medisch Centrum St Radboud krijgen nieuwe milieuvoorschriften. Beide instellingen hebben bij de Provincie Gelderland een aanvraag ingediend voor een Campusvergunning Wet Milieubeheer. Die vergunning gaat gelden voor de gehele campus. Dat is anders dan de huidige situatie, waarin vergunningen per gebouw zijn verleend.
De aangevraagde campusvergunning vervangt en actualiseert de bestaande documenten en bevat een aantal nieuwe onderdelen. Bovendien biedt ze een verbetering ten opzichte van de huidige situatie: nieuwe voorschriften zijn beter beheersbaar en er ontstaat meer overzicht.

Inzage
Vanaf 19 januari liggen aanvraag en concept-vergunning vier weken ter inzage bij gemeente en provincie. De vijf klappers omvattende aanvraag, verzorgd door de Arbo- en Milieudienst van KUN en UMC, geeft een uitgebreid beeld van de activiteiten van beide instellingen. Ook de huidige bouwplannen zijn meegenomen. Alle milieuthema's worden uitvoerig besproken: emissies naar de lucht, afvalwater, bodembescherming, geluidemissies, inkoop, afval, externe veiligheid, energie- en waterbeheer en milieuzorg. Bij de aanvraag hoort een akoestisch onderzoek van het bureau Haskoning. Daarin zijn alle geluidsbronnen op de campus in kaart gebracht en het geluidsniveau aan de grenzen van de campus berekend.

Procedure
In de voorbereidingsfase is er voortdurend overleg geweest met provincie en gemeente. Met het indienen van de aanvraag is de formele vergunningprocedure gestart. Vanaf 19 januari stukken ter inzage en start het inspraaktraject. KUN en UMC hopen dat de definitieve vergunning in april gepubliceerd kan worden. Zes weken na publicatie is de vergunning dan van kracht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie