Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Steiger in Tweede Haven in Scheveningen

Datum nieuwsfeit: 18-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

18 januari 2000

STEIGER IN TWEEDE HAVEN SCHEVENINGEN

Het college van Burgemeester en wethouders is accoord met de bouw van een steiger in de Tweede Haven in Scheveningen. De ligplaatsen aan deze steiger worden verhuurd. De nieuwe ligplaatsen zijn bedoeld voor de kleinere beroepsvaart met schepen tot circa 15 meter lengte. Ook is deze steiger bedoeld voor jachten die te koop worden aangeboden. Wethouder Verkerk bespreekt 27 januari het voorstel in de commissie Economie & Personeel; op 10 februari a.s. staat het op de agenda van de gemeenteraad.

In de Tweede Haven is er grote behoefte aan extra ligplaatsen voor sleepdiensten, rondvaartboten en schepen van sportduikers.Tevens is er vraag naar ruimte voor twee grotere schepen van circa 25 tot 30 meter. Een drijvende steiger op de kopse kant (parallel aan de Schokkerweg) voorziet in deze wens. Electra- en drinkwatervoorzieningen worden in de steiger geïntegreerd. De veiligheid in de Tweede Haven wordt door de betere regulering van de ligplaatsen vergroot. De huurprijs bedraagt 250,- per strekkende meter per jaar. De kosten van de aanleg bedragen 536.000,- en worden voor bijna de helft gedekt door een Europese subsidie; de andere helft wordt de komende tien jaar gedekt door de huurinkomsten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie