Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht-Stad

Datum nieuwsfeit: 18-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster Stad-Utrecht (districten Paardenveld, Marco Polo, Utrecht-Noord en Tolsteeg)
Dinsdag 18 januari 2000, 15.00 uur

Ontmanteling Hennepkwekerij
Utrecht - De politie van het district Marco Polo heeft dinsdagmiddag een hennepkwekerij aan de Heijcopstraat te Utrecht ontmanteld. Tijdens een millieucontrole in de wijk snoof de wijkagent de penetrante geur op van hennep.

Door een van de spaumuren van het leegstaande veilinggebouw drong de henneplucht naar buiten. Bij nader onderzoek trof de politie op de eerste etage een proffesionele kwekerij aan.

In andere bedrijfsruimten in het gebouw was men bezig met de inrichting voor de kweek. In een van de ruimtes daarnaast erd een grote in gebruik zijnde agregaat aangetroffen. Er werden enkele honderden liters diesel en smeerolie aangetroffen. In overleg met justitie is alles inbeslaggenomen.

Naar de kweker(s) wordt een onderzoek ingesteld.

Politie zoekt getuigen openlijke geweldpleging
(zie ook persbericht van afgelopen zondag 16-01-00) Utrecht - De recherche van het politiedistrict Paardenveld is dringend op zoek naar getuigen van een openlijke geweldpleging, waarbij een 23-jarige Bilthovenaar afgelopen zaterdagnacht op de Korte Jansstraat, gewond is geraakt. Het slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis in verband met hersenletsel.

Uit het onderzoek is inmiddels gebleken, dat een bestuurder van een grijze personenauto van het merk VW-Golf, getuige is geweest en de ambulancedienst heeft gealarmeerd voor het slachtoffer.

De politie verzoekt deze automobilist en andere getuige zich te melden bij de recherche van het politiedistrict Paardenveld tel: 030 - 239 7111.

Berovers laptop aangehouden
Utrecht - De politie van het district Marco Polo heeft maandagavond omstreeks half zeven op de Beneluxlaan twee Utrechtse jongens van 15 en 18 jaar oud aangehouden. Zij hadden kort voor hun aanhouding getracht een 27-jarige Utrechter met geweld te beroven van zijn laptop.

Het slachtoffer liep, met z'n fiets aan de hand in verband met een lekke band, over de Zeehaenkade in de richting van de Socrateslaan. Op de bagagedrager zat een tas geboden met daarin een laptop. Drie jongens vielen de man aan en probeerden de laptop te stelen. Het lukte de man om zelf de laptop te pakken en te vluchten in de richting van het tankstation aan de Beneluxlaan. Daar werd de politie gealarmeerd.

Op basis van het signalement hield de politie twee van de drie daders op de Beneluxlaan aan. Zij werden door het slachtoffer herkent. De daders zijn ingesloten.

Graffitispuiters aangehouden
Utrecht - Twee Utrechter van 16 en 20 jaar oud, werden maandagavond omstreeks kwart voor tien op de Tiberdreef aangehouden omdat zij een trein met verf hadden bespoten.

Een getuige had gezien, dat de twee een trein, die op het station Overvecht stilstond, met spuitbussen verf hadden beklad. Hij waarschuwde de politie. Op aanwijzen van deze getuige, kon de politie de twee daders op de Tiberdreef achterhalen en aanhouden. Op het politiebureau is tegen hen proces-verbaal opgemaakt. Van de Nederlandse Spoorwegen kunnen zij een rekening voor het schoonmaken verwachten.

Automobilist onder invloed schept voetganger
Utrecht - Een 27-jarige Utrechtse automobilist schepte maandagavond omstreeks tien uur op de Neude een 22-jarige voetganger. De automobilist kwam vanaf de Predikherenstraat en de voetganger stak op de Neude plotseling de rijbaan over.

Het slachtoffer, een tourist uit Australie, werd geschept en sloeg over de motorkap. Met een gebroken schouder is hij overgebracht naar het Diaconessenziekenhuis. De automobilist werd door de politie aangehouden omdat hij onder invloed verkeerde. Na een blaastest bleek hij een alcoholpromillage te hebben van 0,8 promille.
_________________________________________________________________

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie