Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wederom veel belangstelling voor "het archief op reis"

Datum nieuwsfeit: 19-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rijksarchiefdienst

Wederom veel belangstelling voor "het archief op reis"

In het afgelopen najaar bezocht het Ryksargyf achtereenvolgens de bibliotheken van Bolsward, Berlikum, Dronrijp, Kollum en Sneek. Ook waren wij aanwezig op de open dag van blibliotheek en gemeentehuis in Damwoude. Bijzonder was deze keer de bijdrage van de heren M. en P. Galema die in Bolsward een toelichting gaven over het onderzoek naar hun familie. In Dronrijp was er veel interesse voor de collectie van dhr. Venema over de geschiedenis van Dronrijp. Opmerkelijk is de groeiende belangstelling voor genealogische informatie op internet. Met name in Kollum en Sneek (op zondagmiddag!) was er veel interesse voor de werking van de site "Genlias". Een stencil met namen en omschrijvingen van websites vond gretig aftrek.

Enorm druk bezocht was de open dag van het nieuw geopende gemeentehuis van Damwoude met daarin ondergebracht de bibliotheek. De gehele dag was het een komen en gaan van bezoekers. Het was aardig om te zien dat enkele bezoekers gegevens vonden in onze computerbestanden en direct de originelen in het archief van het gemeentehuis konden bekijken en kopieëren.

Deze archiefreis werd wederom mogelijk gemaakt door perfecte medewerking van de plaatselijke bibliotheken, CBD, gemeentearchieven. lokaal historische werkgroepen en enkele particulieren. In Sneek was er medewerking van het Scheepvaartmuseum.

In het voorjaar van 2000 gaan wij voor de vijfde keer "met het archief op reis". Wij bezoeken dan de bibliotheken in Heerenveen (week 10), Workum (week 11 en 12), Balk (week 13) en Oosterwolde (week 15). De invulling van het programma volgt in de tweede helft van februari.

Tekst: 19 januari 2000

Copyright © Rijksarchiefdienst

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie