Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gebedsdienst Molukkers voor slachtoffers geweld Ambon

Datum nieuwsfeit: 19-01-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Op woensdag 19 januari 2000 is het exact 1 jaar
geleden dat het geweld tussen de christenen en moslims op Maluku is losgebroken. De Initiatiefgroep Maluku Nijverdal die zich bezighoudt met het lot van de onschuldige slachtoffers houdt op deze dag een gebedsdienst waarbij stil wordt gestaan bij het feit dat het geweld 1 jaar heeft geduurd en nog steeds voortduurt. Nog steeds vallen er onnodige slachtoffers. De lotgenoten in Nederland maken zich grote zorgen over de dreigende situatie op hun geliefde vaderland Maluku.

De gebedsdienst die om 19.00 uur begint in het
kerkgebouw Ora et Labora en halverwege de avond zich verplaatst naar het stichtingsgebouw Bunga Tandjung beide aan de Molukkenstraat  in Nijverdal, wordt geleid door da. M. Bernard, afkomstig van de Molukken.  Zij is samen met een delegatie predikanten uit de Molukken thans in Nederland.  Ook ooggetuigen uit de Molukken zullen op deze avond aan het woord komen. Een ieder die uit solidariteit en medelevendheid zich betrokken voelt met de Molukse ingezetenen in Nijverdal e.o. is welkom.

Op deze avond zal ook een collecte worden gehouden ten behoeve van de noodsituatie op de Molukken. Een afvaardiging van de 'Gezamenlijke Diaconieen en Caritas' zal een gedeelte van de opbrengst van de collecte die op zondag 19 december 1999 is gehouden, symbolisch aan de Initiatiefgroep Maluku Nijverdal overhandigen.
De initiatiefgroep hoopt verder dat de opkomst niet zal tegenvallen en vertrouwt aan de andere kant er op dat de accommodatie het een en ander mogelijk kan maken.
 

 
De initiatiefgroep Maluku Nijverdal

S.O.S. Maluku
Sengsara.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie