Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Winst per aandeel Unisys met 15 procent toegenomen

Datum nieuwsfeit: 19-01-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

Unisys verhoogt winst per aandeel over 1999 met 57 procent Winst per aandeel in vierde kwartaal met 15 procent toegenomen

Amsterdam, 19 januari 2000 - Unisys Corporation heeft in het vierde kwartaal van 1999 een winst per aandeel gerealiseerd van 46 dollarcent, een groei van 15 procent ten opzichte van dezelfde periode in 1998. De omzet daalde - zoals verwacht - in het vierde kwartaal met 4,8 procent naar 1,96 miljard dollar. Een jaar geleden was deze omzet 2,06 miljard dollar. Gecorrigeerd voor valutaschommelingen zou deze stijging op een procent zijn uitgekomen.

In 1999 heeft Unisys een nettowinst gerealiseerd van 510,7 miljoen dollar. In 1998 bedroeg deze nettowinst 376,4 miljoen dollar. Na uitbetaling van preferent dividend eindigde de winst per aandeel in 1999 57 procent hoger (1,59 dollar) dan in 1998 (1,01 dollar). In het derde kwartaal van 1999 kende Unisys een eenmalig belastingvoordeel van 22 miljoen dollar (7 dollarcent per aandeel) en een eenmalige aanslag van 12,1 miljoen dollar (4 dollarcent per aandeel) voor het reduceren van de schuld. Zonder dit belastingvoordeel en de aanslag steeg de winst per aandeel met 54 procent naar 1,56 dollar. De omzet groeide in 1999 met 4,2 procent naar 7,54 miljard dollar (over 1998 bedroeg de omzet nog 7,24 miljard dollar). Gecorrigeerd voor valutaschommelingen zou deze groei op zeven procent zijn uitgekomen.

Commentaar van Larry Weinbach, Chairman en CEO
"We hebben in het vierde kwartaal een sterke winstgroei gerealiseerd, ondanks een moeilijke omzetperiode", zegt Lawrence A. Weinbach, Chairman en CEO van Unisys. "Zoals we hadden voorspeld, heeft ook Unisys moeten inleveren door het Y2K-probleem. Veel van onze klanten hebben gewacht met investeren. Ook heeft een ongunstige valutaschommeling van vijf procentpunt de omzet gedrukt." Ondanks alles heeft Unisys haar doelstellingen voor het vierde kwartaal van 1999 behaald, waarbij een toename van meer dan 55 procent winst per aandeel is gerealiseerd over het gehele jaar.

1999 was voor Unisys een jaar met goede resultaten. Door de terugname vervalt 106 miljoen dollar aan jaarlijkse dividenden. Sinds september 1999 is de langetermijnschuld met meer dan 1,3 miljard dollar afgenomen, waardoor de jaarlijkse rentekosten met 125 miljoen dollar zijn afgenomen. De verwachting van 1997 om in het jaar 2000 nog maar een miljard dollar af te lossen, komt op deze manier zeer snel binnen handbereik.

"Het belangrijkste is dat we in 1999 de basis hebben gelegd voor een versnelde omzetgroei in 2000 en daarna", aldus Weinbach. "De herstructurering die in het vierde kwartaal bekend is gemaakt, ligt op schema. Zowel onze klanten als medewerkers hebben positief gereageerd op onze nieuwe, geintegreerde marktbenadering en ons productportfolio."

In de afgelopen maanden heeft Unisys een reeks nieuwe en innovatieve producten geintroduceerd voor de strategische groeisectoren zoals e-business, outsourcing, networking en enterprise class-servers. De services backlog van Unisys is in 1999 met meer dan 35 procent gegroeid. Aan het eind van het eerste kwartaal verwacht Unisys met de verkoop van de nieuwe Unisys e-@ction ES7000 enterprise class-servers te beginnen. Deze server is gebaseerd op de Cellular Multiprocessing-architectuur (CMP). De Unisys-medewerkers, onder wie de 7.000 nieuwe medewerkers die in 1999 zijn aangesteld, zijn zeer positief gestemd over de mogelijkheden in de markt. Al deze ontwikkelingen zullen ervoor zorgen dat Unisys vol vertrouwen 2000 tegemoet gaat.

De uitgaven aan selling, general and administration (SG&A) zijn, vergeleken met 1998, in het vierde kwartaal van 1999 licht gedaald. Over 1999 zijn de kosten voor SG&A (vergeleken met 1998) teruggebracht tot 18,4 procent van de omzet.

Resultaten Business Units
De omzet in de Services-divisie bleef in het vierde kwartaal van 1999 vrijwel gelijk aan de omzet in hetzelfde kwartaal in 1998. De aanzienlijke groei van outsourcing werd gecompenseerd met de daling in de onderhoudsopbrengsten en een lichte daling in de omzet van de netwerkdivisie. De Services-divisie groeide in 1999 met ongeveer 35 procent naar een totaal van 4,6 miljard dollar. Brutomarges in de Services-divisie stegen met meer dan 2,7 procentpunt naar 26,9 procent, vergeleken met dezelfde periode in 1998. De bedrijfsmarges namen toe tot 9,4 procent. In dezelfde periode in 1998 bedroeg dit nog 7,6 procent.

Zoals verwacht daalde de omzet van de Technology-activiteiten in het vierde kwartaal van 1999 met 14,9 procent. Dit werd veroorzaakt door de uitgestelde investeringen in verband met het nieuwe millennium. Brutomarges in de Technology Business verminderden met 5,1 procentpunt naar 43,8 procent en de bedrijfsmarges daalden met 6,4 procentpunt naar 15,8 procent. Dit laatste percentage vertegenwoordigt voor het vierde kwartaal van 1999 een afname in verkoop van ClearPath enterprise-servers vergeleken met 1998.

Weinbach ziet het komende jaar zeer positief tegemoet. "We verkeren in een goede positie om kansen in de markt voor e-business, networking, outsourcing en enterprise class-servers, die transactieprocessen in de e-business omgevingen goed aankunnen, volledig te benutten. De nadruk ligt nu op de nieuwe marktaanpak en het uitvoeren van onze e-business-strategie. Met het millenniumprobleem achter de rug zullen bedrijven weer nieuwe IT-plannen initieren. Daarbij verwacht Unisys een omzetgroei van 8 a 10 procent in 2000. Hierbij houden we rekening met een kleine omzet in het eerste kwartaal, die wordt rechtgezet in het tweede kwartaal van 2000."

Ook voor de Services-divisie verwacht Unisys een lichte groei. De Technology-divisie zal volgens de voorspellingen lager uitkomen dan in het eerste kwartaal in 1999. Toen kende Unisys een uitermate sterk Technology-kwartaal. Unisys zal er alles aan doen om haar doel - de winst per aandeel tweemaal sneller te laten groeien dan de omzetgroei in 2000 - te realiseren.

Unisys
Unisys is een bedrijf dat zich richt op het aanbieden van Electronic Business-oplossingen. Met ruim 36.000 werknemers verdeeld over 100 vestigingen ondersteunt Unisys haar klanten bij het optimaal gebruikmaken van de Internet-economie. De mensen van Unisys ontwikkelen oplossingen, services, platforms en netwerk-infrastructuren, die bedrijven en overheidsinstellingen nodig hebben om succesvol zaken te doen via het Internet. Unisys biedt een compleet portfolio aan e-@ction-oplossingen voor Electronic Business. Deze oplossingen zijn gebaseerd op de uitgebreide kennis van Unisys op het gebied van systeemintegratie, op maat gesneden én standaardoplossingen, outsourcing, Microsoft Windows NT-services, netwerkservices en merkonafhankelijk onderhoud en wereldwijde support. Daarnaast levert Unisys enterprise-class NT-servers, mainframes, middleware, software- en storage-producten. Unisys heeft voor haar oplossingen een focus op specifieke verticale marktsectoren waaronder financiële services, transport, telecommunicatie, overheid, publishing en supply chain-markten. Het hoofdkantoor van Unisys is gevestigd in Blue Bell, Pennsylvania in de Verenigde Staten. Het Nederlandse hoofdkantoor staat in Amsterdam Zuidoost. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op de Unisys homepage: www.unisys.com of www.unisys.nl.
Beleggersinformatie is te vinden op www.unisys.com/investor.

Voor meer persinformatie:
Unisys Nederland NV
Erwin Zijlstra, Country Communications Manager
Telefoon: 020 - 5658 647
E-mail: (erwin.zijlstra@nl.unisys.com)

Noot:
Dit persbericht is een samenvatting van het complete persbericht dat u kunt vinden op onze Internet-site: www.unisys.com.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...