Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jan Cremerfonds reikt eerste studiereisbeurzen uit

Datum nieuwsfeit: 19-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Enschede

Jan Cremerfonds reikt eerste studiereisbeurzen uit

Enschede, 19 januari 2000

Op 19 januari 2000 zal de voorzitter van de Stichting Jan Cremerfonds te Enschede, de heer J.H.H. Mans, de eerste twee studiereisbeurzen van elk Fl. 5.000,- uitreiken.
De twee genomineerde studenten zijn Marion Zwerink (24 jaar oud, tweedejaarsstudente aan de AKI beeldhouwen) en Bastiaan Amsing (22 jaar oud, derdejaars AKI mediakunst). De uitreiking vindt om 16.00 uur plaats in de Mozaïekzaal van het stadhuis te Enschede.

De kandidaten zijn voorgedragen door het bestuur van de stichting. Binnen de geldende criteria is daarbij in het bijzonder gelet op de betekenis die het toekennen van de beurzen aan deze twee studenten zal hebben. Met deze reisstudiebeurs kunnen de beide kandidaten nog dit jaar een kunstreis maken, die aansluit op hun opleiding en hen een extra verdieping in hun werk zal opleveren.

Op 22 april 1999 is de Stichting Jan Cremer-fonds te Enschede opgericht. Deze stichting heeft tot doel het beheren en aanwenden van de gelden die zijn verkregen ter gelegenheid van het in 1998 in Enschede gehouden Jan Cremer-festival teneinde jongeren afkomstig uit Enschede betere toekomstmogelijkheden te bieden. De stichting tracht dit doel te bereiken door het toekennen van een (studie)reisbeurs voor aan kunst of cultuur gerelateerde scholings- of opleidingsprojecten.

Vanaf heden zal deze beursuitreiking jaarlijks plaats vinden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie