Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brandweer Rheden zoekt personeel onder jeugd

Datum nieuwsfeit: 19-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rheden

Nieuwsbericht

(19-01-00)

Brandweer richt zich op jeugd
Jeugdbrandweermannen en -vrouwen gezocht!

Het leren spuiten met de brandslang, het om leren gaan met brandweermateriaal en alles leren over vuur. Dit wil Wouter de Vries (13) uit Rheden. Daarom schreef hij eind vorig jaar een brief aan burgemeester Koek, met het verzoek een jeugdbrandweer in onze gemeente op te richten.

Al een paar jaar volgt Wouter het Rhedense brandweerkorps op de voet. Lid worden wilde hij wel, maar dat kan pas op zijn achtiende. Op internet zag hij dat negentig gemeenten in Nederland een jeugdbrandweerkorps hebben. Dit leek hem wel wat voor het gemeentelijke brandweerkorps. Hij besprak zijn plannen met Brandweercommandant Berrie de Groot en hiermee is de oprichting van het jeugdkorps een feit.

Er is alleen een probleempje; in je eentje kun je dat niet. Sterker nog, commandant De Groot begint alleen een jeugdbrandweer als er meer jongeren tussen 12 en 18 jaar mee willen doen. Daarom wil Wouter nu ook anderen enthousiast te maken en dat lukt aardig. Wouter: 'Ik heb al een paar vrienden gevonden die mee willen doen, maar we hebben nog meer mensen nodig. Dan pas kun je serieus oefenen. Het zou gaaf zijn als veel mensen zich aanmelden'

Als jeugdbrandweerman of -vrouw leer je een aantal vaardigheden die de volwassen brandweer ook leert. Een brandend gebouw mag je niet in, dat is en blijft weggelegd voor de vrijwillige en beroepsbrandweer. Maar toch, het is beslist een serieuze aangelegenheid. En veel volwassen brandweerlieden zijn bij de jeugdbrandweer begonnen, Berrie de Groot zelf ook.

Wouter: 'Het is de bedoeling dat we een keer per twee weken gaan oefenen. Waarschijnlijk op de kazerne in Rheden, maar als er genoeg mensen zijn die mee willen doen ook op de kazernes in Dieren en Velp. Dag en tijdstip zijn nu nog niet bekend.'

De brandweer van Rheden zorgt voor de professionele begeleiding van de jeugd. Daar worden namelijk allerlei voorwaarden aan gesteld. Dat is logisch. Gevaarlijk is het daarom niet. Het jeugdkorps zal zich registreren bij het landelijk bureau. Dan kan het namelijk meedoen met wedstrijden en kunnen de leden erkende diploma's halen.

Ben je tussen de 12 en 18 jaar? En wil je je aanmelden voor het jeugdkorps? Geef je dan op via telefoonnummer (026) 36 19 190. Je kunt ook een briefje sturen naar Berrie de Groot, brandweercommandant van de gemeente Rheden, postbus 9110, 6994 ZJ De Steeg. Voor meer informatie kun je bellen met het nummer dat hierboven al staat. En, ken je Wouter, dan kun je natuurlijk ook via hem laten weten dat je mee wilt doen!

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie