Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost

Datum nieuwsfeit: 19-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 19-01-2000

Persberichten 19 januari 2000/

Berichten uit de regio

Eindhoven: Verkeersongevallen
Een 66-jarige automobilist uit Eindhoven is dinsdagmiddag om 17.30 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Limburglaan. De man bemerkte te laat dat het verkeer stilstond voor de verkeerslichten. De man reed met zijn auto achterop bij een 46-jarige automobilist uit Eindhoven die op zijn beurt weer achter op reed bij de auto van een 52-jarige Eindhovenaar. Het slachtoffer is met hoofdletsel naar het St Joseph ziekenhuis gebracht.

Een 14-jarige jongen uit Eindhoven is dinsdagmiddag rond 17.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Oirschotsedijk in Eindhoven. De jongen stak plotseling de weg over nadat hij uit een lijnbus was gestapt. De jongen werd aangereden door een 35-jarige automobilist uit Eindhoven die het kind niet meer kon ontwijken. Het jongetje is met een vermoedelijk gebroken kaak naar het Catharina ziekenhuis gebracht.

Eindhoven: Beroving
Een jongetje van 13 jaar oud is dinsdagmiddag rond 16.45 uur op het fietspad van de John F Kennedylaan van zijn fiets beroofd. Het jongetje fietste in de richting van de Airbornelaan. Kort voor de kruising met de Airbornelaan stond een man die het kind dwong om af te stappen en om zijn fiets vroeg. De dader is een donkere man van ongeveer 1.80 meter groot. Hij had kort krulletjes haar en droeg een lange zwarte jas en een zonnebril.

Helmond : Overval
Drie nog onbekende mannen hebben woensdagmorgen rond 01.00 uur een gewapende overval gepleegd in een cafetaria aan de Willem Prinzenstraat in Helmond. Kort voor sluitingstijd kwamen de overvallers de zaak binnen en bedreigden de 43-jarige eigenaar en een 38-jarige vrouw met een vuurwapen en messen. De drie droegen donkere kleding en bivakmutsen. Een overvaller sprong over de toonbank en pakte de complete kassa mee. Bij de man werd een mes op zijn borst gezet en de vrouw kreeg pepperspray in haar ogen gespoten. De slachtoffers zijn later behandeld door de GGD.

Helmond: Mislukte beroving
Twee onbekende mannen hebben woensdagmorgen rond 00.15 uur op het Sjef de Kimpepad in Helmond geprobeerd een 29-jarige Helmonder te beroven. De man was op de fiets van zijn werk op weg naar huis. In het Sjef de Kimpepad stonden twee mannen met elk een of ander lang voorwerp in hun handen. De twee droegen donkere kleding en hadden beiden een bivakmuts op. Toen het slachtoffer was genaderd riepen de twee: ?stoppen en afstappen?. Het slachtoffer, dat er al behoorlijk de sokken in had zitten, ging nog sneller fietsen en ontweek de twee. Er werd naar hem geslagen maar hij werd niet geraakt. De man belde direct daarna de politie maar de twee waren spoorloos.

Helmond: Kinderen aangehouden
Een 14-jarig en een 15-jarig meisje zijn dinsdagavond rond 21.40 uur op de Rembrandtlaan aangehouden door een bewoner van de Holterbergweide. De twee hadden bij de man op de achterplaats 7 kratten leeggoed en een volle krat bier gestolen. De twee kinderen zijn overgedragen aan de politie. Op het politiebureau is proces-verbaal tegen de twee opgemaakt en zij zijn later door de politie naar hun ouders gebracht.

Helmond: Woninginbraak
Dinsdagavond is ingebroken in een woning Bij De Populieren in Helmond. De inbreker forceerde een keukenraam en nam een computer, een printer en enkele Cd?s mee.

Helmond: Auto-inbraak
Dinsdag is ingebroken in een geparkeerde auto aan de Smalstraat in Helmond. Er werd een portierruit vernield en de dader nam de radio Cd speler en enkele Cd?s mee.

Mierlo: Woninginbraak
Dinsdagavond is ingebroken in een woning aan de Nachtegaallaan in Mierlo. Er werd een keukendeur opengebroken en de dader nam voor enkele honderden guldens aan Nederlandse en buitenlandse valuta mee.

Valkenswaard: Woninginbraak
Dinsdagavond is ingebroken in een woning aan de Markt in Valkenswaard. De dader forceerde een raam van de keuken en nam enkele honderden guldens aan buitenlandse valuta en vier horloges mee.

Oostelbeers: Auto-inbraak
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een geparkeerde auto op de Lindeakkers in Oostelbeers. Een portierruit werd ingeslagen en een portier geforceerd. De inbreker nam de radiocassetterecorder mee.

Reusel: Autobrand
Woensdagmorgen rond 04.30 uur brak er brand uit in een geparkeerde auto op de Schoolstraat in Reusel. De auto brandde nagenoeg geheel uit.

Eersel: Diefstal auto
Op de Postelseweg onder Eersel is dinsdagavond rond 18.30 uur een brandende auto aangetroffen. De auto was volledig gestript en daarna in brand gestoken. De auto was afgelopen nacht in Knegsel gestolen. De politie stelt een onderzoek in.

Bakel: Verkeerscontrole
Op het Mathijseind is dinsdagmiddag door de politie gecontroleerd op naleving van de gesloten verklaring. Er werden maar liefst 39 mensen bekeurd die de geslotenverklaring negeerden.

Veldhoven: Onder invloed
In de Dorpstraat in Veldhoven is woensdagmorgen om 03.15 uur een 48-jarige man uit Eersel betrapt op het rijden onder invloed. Bij de man is een bloedproef genomen en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heeze: Brand
Dinsdagavond rond 20.15 uur brak er brand uit in een schuurtje aan de Sterkselseweg. De vrijwillige brandweer heeft de brand geblust. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Veldhoven: Oplichting
De politie van Veldhoven waarschuwt voor een wasautomatenreparateur uit Helmond die in de regio op dubieuze wijze zijn werk verricht en zich in een aantal gevallen schuldig maakt aan oplichting. De man plaatst advertenties in bladen waarin hij zijn diensten aanbied. De man declareert hoge reparatiekosten. De machines blijken vaak niet gerepareerd en de reparateur daarna onvindbaar. Ook maakt hij gebruik van de naam van een gerenommeerd bedrijf in die sector uit Helmond. De politie van Veldhoven stelt een nader onderzoek in.

Gemert: Brand
In de Dr Schaepmanstraat is dinsdagavond rond 20.00 uur brand gesticht in een kledingcontainer. De brandweer had de brand snel onder controle. De inhoud van de container, die half vol was, ging verloren.

Deurne: Winkeldiefstal
Dinsdagavond rond 18.30 uur is in een winkel aan de Kerkstraat een 34-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De man had in de winkel levensmiddelen gestolen. De man is ingesloten en overgedragen aan de vreemdelingenpolitie, omdat zijn juiste identiteit nog moet worden vastgesteld.Eindhoven: Diefstal en oplichting
Een nog onbekende man heeft woensdagmorgen een 89-jarige vrouw in de van Ennettenstraat ruim f1500,- afhandig gemaakt. De man gaf zich uit voor politieman ( zonder zich te legitimeren) en stelde de vrouw een aantal vragen naar aanleiding van een eerdere diefstal, waarvan hij zelf mogelijk de dader is. Met een paar smoesjes wist de man achter de bergplaats van het geld van de bejaarde vrouw te komen. Hij nam dit geld mee waarna hij zich snel uit de voeten maakte.

Eindhoven: Diefstal auto?s
In de nacht van dinsdag op woensdag is in de Duinkerkenlaan een blauwe Suzuki Swift met het kenteken LZ-LB-13 gestolen. De Suzuki is woensdagmiddag in Oosterwijk in een kanaal teruggevonden. In dezelfde nacht werd aan het Tafelbergplein een grijze Opel Kadett met het kenteken JN-JV-51 gestolen.

Best: Snelheidscontrole
Woensdagmorgen is tussen 11.00 uur en 12.00 uur op de Oirschotseweg in Best een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 280 voertuigen gecontroleerd op de maximum snelheid van 50 km/u. Daarvan hebben er 85 een bon gekregen. De hoogste snelheid was 82 km/u.

Heeze: Ruit vernield
Bij een gymzaal aan de Spoorlaan in Heeze is in de nacht van dinsdag op woensdag een ruit vernield. Binnen werden drie stenen gevonden die door de ruit gekomen waren. Van de daders ontbreekt ieder spoor.

De Rips: Inbraak auto
Dinsdag is ingebroken in een geparkeerde auto aan de Lambertweg in De Rips. De dader nam de autoradio uit de auto weg. Het is niet bekend hoe de auto werd opengemaakt.

Helmond: Inbreker weet te ontsnappen
Een 49-jarige vrouw uit Oostrum betrapte woensdagmorgen om 09.00 uur een onbekende man die aan het inbreken was in haar auto die aan de Molenstraat in Helmond stond geparkeerd. De vrouw pakte de man vast maar hij wist zich los te rukken. Een bewoner uit de Molenstraat pakte daarop de man vast maar ook nu wist de inbreker zich los te rukken en ging er op een fiets vandoor. Onderweg viel de inbreker en verloor daarbij de eerder in de auto gestolen spullen. Omstanders raapten die op terwijl de vrouw de man nogmaals vastpakte. Maar ook nu rukte hij zich weer los en kon uiteindelijk ontkomen. De vrouw heeft al haar spullen terug.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie