Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost

Datum nieuwsfeit: 19-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 19-01-2000

Persberichten 19 januari 2000/

Berichten uit de regio

Eindhoven: Verkeersongevallen
Een 66-jarige automobilist uit Eindhoven is dinsdagmiddag om 17.30 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Limburglaan. De man bemerkte te laat dat het verkeer stilstond voor de verkeerslichten. De man reed met zijn auto achterop bij een 46-jarige automobilist uit Eindhoven die op zijn beurt weer achter op reed bij de auto van een 52-jarige Eindhovenaar. Het slachtoffer is met hoofdletsel naar het St Joseph ziekenhuis gebracht.

Een 14-jarige jongen uit Eindhoven is dinsdagmiddag rond 17.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Oirschotsedijk in Eindhoven. De jongen stak plotseling de weg over nadat hij uit een lijnbus was gestapt. De jongen werd aangereden door een 35-jarige automobilist uit Eindhoven die het kind niet meer kon ontwijken. Het jongetje is met een vermoedelijk gebroken kaak naar het Catharina ziekenhuis gebracht.

Eindhoven: Beroving
Een jongetje van 13 jaar oud is dinsdagmiddag rond 16.45 uur op het fietspad van de John F Kennedylaan van zijn fiets beroofd. Het jongetje fietste in de richting van de Airbornelaan. Kort voor de kruising met de Airbornelaan stond een man die het kind dwong om af te stappen en om zijn fiets vroeg. De dader is een donkere man van ongeveer 1.80 meter groot. Hij had kort krulletjes haar en droeg een lange zwarte jas en een zonnebril.

Helmond : Overval
Drie nog onbekende mannen hebben woensdagmorgen rond 01.00 uur een gewapende overval gepleegd in een cafetaria aan de Willem Prinzenstraat in Helmond. Kort voor sluitingstijd kwamen de overvallers de zaak binnen en bedreigden de 43-jarige eigenaar en een 38-jarige vrouw met een vuurwapen en messen. De drie droegen donkere kleding en bivakmutsen. Een overvaller sprong over de toonbank en pakte de complete kassa mee. Bij de man werd een mes op zijn borst gezet en de vrouw kreeg pepperspray in haar ogen gespoten. De slachtoffers zijn later behandeld door de GGD.

Helmond: Mislukte beroving
Twee onbekende mannen hebben woensdagmorgen rond 00.15 uur op het Sjef de Kimpepad in Helmond geprobeerd een 29-jarige Helmonder te beroven. De man was op de fiets van zijn werk op weg naar huis. In het Sjef de Kimpepad stonden twee mannen met elk een of ander lang voorwerp in hun handen. De twee droegen donkere kleding en hadden beiden een bivakmuts op. Toen het slachtoffer was genaderd riepen de twee: ?stoppen en afstappen?. Het slachtoffer, dat er al behoorlijk de sokken in had zitten, ging nog sneller fietsen en ontweek de twee. Er werd naar hem geslagen maar hij werd niet geraakt. De man belde direct daarna de politie maar de twee waren spoorloos.

Helmond: Kinderen aangehouden
Een 14-jarig en een 15-jarig meisje zijn dinsdagavond rond 21.40 uur op de Rembrandtlaan aangehouden door een bewoner van de Holterbergweide. De twee hadden bij de man op de achterplaats 7 kratten leeggoed en een volle krat bier gestolen. De twee kinderen zijn overgedragen aan de politie. Op het politiebureau is proces-verbaal tegen de twee opgemaakt en zij zijn later door de politie naar hun ouders gebracht.

Helmond: Woninginbraak
Dinsdagavond is ingebroken in een woning Bij De Populieren in Helmond. De inbreker forceerde een keukenraam en nam een computer, een printer en enkele Cd?s mee.

Helmond: Auto-inbraak
Dinsdag is ingebroken in een geparkeerde auto aan de Smalstraat in Helmond. Er werd een portierruit vernield en de dader nam de radio Cd speler en enkele Cd?s mee.

Mierlo: Woninginbraak
Dinsdagavond is ingebroken in een woning aan de Nachtegaallaan in Mierlo. Er werd een keukendeur opengebroken en de dader nam voor enkele honderden guldens aan Nederlandse en buitenlandse valuta mee.

Valkenswaard: Woninginbraak
Dinsdagavond is ingebroken in een woning aan de Markt in Valkenswaard. De dader forceerde een raam van de keuken en nam enkele honderden guldens aan buitenlandse valuta en vier horloges mee.

Oostelbeers: Auto-inbraak
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een geparkeerde auto op de Lindeakkers in Oostelbeers. Een portierruit werd ingeslagen en een portier geforceerd. De inbreker nam de radiocassetterecorder mee.

Reusel: Autobrand
Woensdagmorgen rond 04.30 uur brak er brand uit in een geparkeerde auto op de Schoolstraat in Reusel. De auto brandde nagenoeg geheel uit.

Eersel: Diefstal auto
Op de Postelseweg onder Eersel is dinsdagavond rond 18.30 uur een brandende auto aangetroffen. De auto was volledig gestript en daarna in brand gestoken. De auto was afgelopen nacht in Knegsel gestolen. De politie stelt een onderzoek in.

Bakel: Verkeerscontrole
Op het Mathijseind is dinsdagmiddag door de politie gecontroleerd op naleving van de gesloten verklaring. Er werden maar liefst 39 mensen bekeurd die de geslotenverklaring negeerden.

Veldhoven: Onder invloed
In de Dorpstraat in Veldhoven is woensdagmorgen om 03.15 uur een 48-jarige man uit Eersel betrapt op het rijden onder invloed. Bij de man is een bloedproef genomen en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heeze: Brand
Dinsdagavond rond 20.15 uur brak er brand uit in een schuurtje aan de Sterkselseweg. De vrijwillige brandweer heeft de brand geblust. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Veldhoven: Oplichting
De politie van Veldhoven waarschuwt voor een wasautomatenreparateur uit Helmond die in de regio op dubieuze wijze zijn werk verricht en zich in een aantal gevallen schuldig maakt aan oplichting. De man plaatst advertenties in bladen waarin hij zijn diensten aanbied. De man declareert hoge reparatiekosten. De machines blijken vaak niet gerepareerd en de reparateur daarna onvindbaar. Ook maakt hij gebruik van de naam van een gerenommeerd bedrijf in die sector uit Helmond. De politie van Veldhoven stelt een nader onderzoek in.

Gemert: Brand
In de Dr Schaepmanstraat is dinsdagavond rond 20.00 uur brand gesticht in een kledingcontainer. De brandweer had de brand snel onder controle. De inhoud van de container, die half vol was, ging verloren.

Deurne: Winkeldiefstal
Dinsdagavond rond 18.30 uur is in een winkel aan de Kerkstraat een 34-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De man had in de winkel levensmiddelen gestolen. De man is ingesloten en overgedragen aan de vreemdelingenpolitie, omdat zijn juiste identiteit nog moet worden vastgesteld.Eindhoven: Diefstal en oplichting
Een nog onbekende man heeft woensdagmorgen een 89-jarige vrouw in de van Ennettenstraat ruim f1500,- afhandig gemaakt. De man gaf zich uit voor politieman ( zonder zich te legitimeren) en stelde de vrouw een aantal vragen naar aanleiding van een eerdere diefstal, waarvan hij zelf mogelijk de dader is. Met een paar smoesjes wist de man achter de bergplaats van het geld van de bejaarde vrouw te komen. Hij nam dit geld mee waarna hij zich snel uit de voeten maakte.

Eindhoven: Diefstal auto?s
In de nacht van dinsdag op woensdag is in de Duinkerkenlaan een blauwe Suzuki Swift met het kenteken LZ-LB-13 gestolen. De Suzuki is woensdagmiddag in Oosterwijk in een kanaal teruggevonden. In dezelfde nacht werd aan het Tafelbergplein een grijze Opel Kadett met het kenteken JN-JV-51 gestolen.

Best: Snelheidscontrole
Woensdagmorgen is tussen 11.00 uur en 12.00 uur op de Oirschotseweg in Best een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 280 voertuigen gecontroleerd op de maximum snelheid van 50 km/u. Daarvan hebben er 85 een bon gekregen. De hoogste snelheid was 82 km/u.

Heeze: Ruit vernield
Bij een gymzaal aan de Spoorlaan in Heeze is in de nacht van dinsdag op woensdag een ruit vernield. Binnen werden drie stenen gevonden die door de ruit gekomen waren. Van de daders ontbreekt ieder spoor.

De Rips: Inbraak auto
Dinsdag is ingebroken in een geparkeerde auto aan de Lambertweg in De Rips. De dader nam de autoradio uit de auto weg. Het is niet bekend hoe de auto werd opengemaakt.

Helmond: Inbreker weet te ontsnappen
Een 49-jarige vrouw uit Oostrum betrapte woensdagmorgen om 09.00 uur een onbekende man die aan het inbreken was in haar auto die aan de Molenstraat in Helmond stond geparkeerd. De vrouw pakte de man vast maar hij wist zich los te rukken. Een bewoner uit de Molenstraat pakte daarop de man vast maar ook nu wist de inbreker zich los te rukken en ging er op een fiets vandoor. Onderweg viel de inbreker en verloor daarbij de eerder in de auto gestolen spullen. Omstanders raapten die op terwijl de vrouw de man nogmaals vastpakte. Maar ook nu rukte hij zich weer los en kon uiteindelijk ontkomen. De vrouw heeft al haar spullen terug.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...