Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Regeling Varkensleveringen 1 april van kracht

Datum nieuwsfeit: 20-01-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Mededeling voor de vakpers van het ministerie van LNV 20 januari 2000

Regeling Varkensleveringen 1 april van kracht

De Regeling Varkensleveringen zal per 1 april 2000 de huidige Regeling Vervoersbeperkingen Varkens vervangen. De regeling heeft als doel de verspreiding van mogelijke besmettelijke dierziekten tegen te gaan. De nieuwe regeling bevat vier bedrijfscategorien (A, B, C en D) met elk een specifiek hygiene-eisenpakket dat bepalend is voor het toegestane aantal contacten met andere bedrijven.

De veterinaire en hygienische eisen spitsen zich met name toe op de categorieen A en C, waar vooral fok- en opfokbedrijven gebruik van zullen maken. De B-status is bedoeld voor vermeerderaars. De veterinaire eisen zijn minder scherp en hebben minder afvoermogelijkheden. Vleesvarkensbedrijven krijgen de D-status: zij mogen alleen aan slachthuizen leveren. Het aantal aanvoeradressen is drie per zestien weken. Met het bedrijfsleven is afgesproken dat de regeling periodiek zal worden geevalueerd.

Elke varkenshouder zal zo snel mogelijk uitgebreide informatie thuis ontvangen. Bij die informatie zit onder andere een aanvraagformulier. De Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees verleent uiteindelijk de status aan een bedrijf. Het I&RVL- bureau te Deventer verzorgt de administratie. Op de internetsite van het ministerie
(www.minlnv.nl/thema/dier/varken/levering) zijn de tekst van de folder, de gehele Regeling Varkensleveringen en de aanvraagformulieren te vinden.

Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: www.minlnv.nl/

Overzicht persberichten / stopzetting toezending:
www.minlnv.nl/infomart/persinfo/

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie