Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 20-01-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Hollands Midden
Dienst Korpsleiding
Telefoon 071 - 5459803
Fax 071 - 5414881
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 20 januari 2000
·

Man valt van dak Katwijk
Een 26-jarige man uit Heusden heeft op woensdag 19 januari omstreeks 09.30 uur nog onbekend letsel opgelopen toen hij van een hoogte van zes en een halve meter naar beneden was gevallen. De man was bezig met werkzaamheden op een dak aan de Valkenburgseweg toen hij volgens een getuige uitgleed en naar beneden viel in een veiligheidsnet. Het net schoot vervolgens los waardoor de man op de grond terecht kwam. De arbeidsinspectie doet onderzoek naar het voorval.

Rijden onder invloed Oegstgeest
Surveillerende agenten hebben op woensdag 19 januari omstreeks 19.00 uur een 31-jarige automobilist uit Leiden betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist reed over de Parallelweg in Sassenheim en reed daar tegen de verkeersregels de weg in. Op de Haarlemmertrekvaart reed de man 110 km per uur terwijl 80 het maximum is. De agenten zetten de achtervolging in en hielden de automobilist staande op de President Kennedylaan te Oegstgeest. De automobilist blies 280 ug/l terwijl 235 ug/l is toegestaan. De man kreeg drie processen verbaal; een voor te hard rijden, voor een inrijverbod en een voor rijden met alcohol op. Tevens kreeg de man een rijverbod van twee uren.

Verkeersongeval met letsel Leiden
Een 33-jarige fietser uit Leiden heeft op donderdag 19 januari omstreeks 21.30 uur letsel opgelopen toen hij was aangereden door een 57-jarige automobilist uit zijn woonplaats. De fietser reed op de Raamsteeg in de richting van het Levendaal. De fietser voerde hierbij geen verlichting. De automobilist reed over de Korevaarstraat in de richting van het Levendaal. Op de kruising verleende de fietser geen voorrang aan de automobilist waardoor een aanrijding ontstond. De fietser liep blauwe plekken op en klaagde over een pijnlijke rug.

Woninginbraken Leiden
Woensdagmiddag 19 januari is er geprobeerd in te breken in een woning aan de Langebrug door twee onbekende mannen. De bewoonster hoorde gestommel bij haar voordeur en zag er een man staan. Ze gaf daarop een harde klap tegen de deur. De man schrok daarvan en liep weg, samen met een andere man. De twee vertrokken in een auto in de richting van de Papengracht. In twee andere woningen aan de Langebrug is er wel ingebroken. In beide gevallen is het slot van de voordeur geforceerd. Er zijn onder andere waardepapieren en geld ontvreemd. De politie stelt een onderzoek in.

Inbraken in twee woningen Leiden
Woensdag 19 januari is er ingebroken in twee flatwoningen aan de Nienke van Hichtumstraat. In beide gevallen is het slot van de voordeur geforceerd en zijn de woningen doorzocht. De ene bewoner weet nog niet wat er is ontvreemd, de ander mist een paspoort, geld en een laptop. Beiden hebben aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Doorrijden na verkeersongeval Leiden
Woensdag 19 januari, omstreeks 13.50 uur, heeft een 67-jarige Leidse snorfietsster een sleutelbeen gebroken bij een verkeersongeval op de rotonde van de Vijf Meilaan. De betrokken automobilist reed daarna door. De vrouw kreeg op de rotonde geen voorrang van de auto, die rechtsaf sloeg het terrein van het benzinestation op. De Leidse kon nog remmen, maar kwam hierbij wel ten val. Ze is overgebracht naar het LUMC. De politie vraagt getuigen van het voorval contact op te nemen op telefoonnummer 071-5258888.

Brand in kelderboxen Waddinxveen
Woensdagavond 19 januari is een kelderbox van een flat met ouderenwoningen aan de Zuidplaslaan uitgebrand. Drie naastgelegen boxen liepen brandschade op. De brand werd rond 19.15 uur ontdekt. De brandweer had het vuur rond 20.00 uur geblust. Er was sprake van flinke rookontwikkeling. Een van de bewoners is door ambulancepersoneel onderzocht omdat ze last had van ingeademde rook. Het bleek niet nodig te zijn de vrouw over te brengen naar het ziekenhuis. De technische recherche van de politie Hollands Midden stelt vandaag een sporenonderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Verkeersongeval Gouda
Woensdagavond 19 januari heeft een 49-jarige fietsster uit Gouda hoofdletsel opgelopen bij een verkeersongeval op de kruising Willem Barentszlaan/Burgemeester van Reenensingel. De vrouw kreeg geen voorrang van een 38-jarige automobiliste uit Boskoop. De automobiliste heeft verklaard de fietsster niet gezien te hebben. De fietsster voerde geen verlichting. De Goudse is overgebracht naar het Groenehartziekenhuis.
Rijden onder invloed Hazerswoude-Dorp
Een 52-jarige automobilist uit Hazerswoude-Rijndijk is op donderdag 20 januari omstreeks 01.45 uur door surveillerende agenten betrapt op rijden onder invloed. De automobilist reed over de Gemeneweg waar hij staande gehouden werd. De man blies 375 ug/l terwijl 235 ug/l is toegestaan. De man kreeg een rijverbod van drie uren.

Poging diefstal met bedreiging Alphen aan den Rijn Twee meisjes uit Alphen aan den Rijn van 15 en 16 jaar hebben aangifte gedaan van poging diefstal van een scooter met bedreiging. De meisjes reden met de scooter op dinsdag 18 januari omstreeks 17.25 uur in het Rijnstroompark. Bij de uitgang van het park zag het tweetal op de hoek Raadhuisstraat/Dokter Meijerlaan bij het toegangshek drie jongens staan. De jongens hielden de twee meisjes staande, bedreigden hen met een wapen en geboden van de scooter af te stappen. De meisjes gaan hier niet op in. Uiteindelijk zien zij kans weg te komen. Signalement van twee van de jongens; één van hen droeg een zwarte, driekwarts model jas, de andere droeg een zwart petje, zwarte driekwarts jas, blauwe spijkerbroek. De politie onderzoekt de zaak. Tevens wil de politie in contact komen met een fietser die tijdens dit voorval voorbij reed. Hij kan contact opnemen met de politie, telefoonnummer 0172 - 484555.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie