Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht-West

Datum nieuwsfeit: 20-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster West-Utrecht (districten Lekstroom, Rijn & IJssel en Vecht & Venen)

Donderdag 20 januari 2000, 09.30 uur

Openlijk geweld
Maarssen - Gistermiddag omstreeks kwart over drie waren een 20-jarige man uit Maarssen en zijn 18-jarige vriendin uit Almere betrokken bij een vechtpartij op de Floraweg in Maarssen.

Op het moment dat de man uit Maarssen vanuit Utrecht de rijksweg A2 in de richting van Amsterdam opreed, ontstond een verkeersgevaarlijke situatie. Een 22-jarige man uit Utrecht reed de A2 af in de richting van Maarssen. Hierbij hinderden beide bestuurders elkaar en ontstond er ruzie. Even later, aan de Floraweg, kwam het tot een handgemeen. De 22-jarige bestuurder bedreigde en mishandelde de 20-jarige man uit Utrecht. Hij werd hierbij geholpen door een vriend van hem die in de buurt was; een 23-jarige man uit Utrecht. Na deze mishandeling verdwenen de twee daders.

Tijdens het opnemen van de aangifte op het bureau in Maarssen kwam er bij de politie de melding binnen dat een auto in de sloot gereden was. Er was geen bestuurder meer bij. Na onderzoek bleek dat deze auto betrokken was bij het incident op de Floraweg. Met succes konden de daders opgespoord en aangehouden worden. Zij zijn door de politie inverzekering gesteld.

Taxi in brand
Mijdrecht - Woensdagochtend omstreeks negen uur vloog na een aanrijding een taxi in brand.

Een 31-jarige taxichauffeur uit Mijdrecht kwam uit de richting van De Hoef en reed richting Amstelhoek. Op de Ringdijk Tweede Bedijking werd de chauffeur afgeleid en zag daardoor te laat dat auto's voor hem stilstonden en botste op de achterste auto. Hierdoor ontstond een kop/staart botsing waarbij vier auto's betrokken waren. Door de aanrijding vloog de taxi in brand. De auto brandde geheel uit. De bestuurder van de achterste auto, een man uit Mijdrecht (leeftijd onbekend) had rugklachten na dit ongeluk. Door de brand ontstond schade aan het wegdek en de berm.

Man dronken achter stuur
Nieuwegein - Gistermiddag omstreeks kwart voor vier hield de politie op de Veenwal een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan voor het rijden onder invloed. De man bleek een alcoholpromillage van 2,35 promille te hebben. Aangezien de man vorig jaar ook een dergelijke overtreding heeft begaan, heeft hij een ontzegging rijbevoegdheid voor 18 maanden opgelegd gekregen.

Brand in bouwkeet
Harmelen - Gisteravond rond kwart over elf stond een bouwkeet op het bouwwerk "De Boomgaard", naast de Heremalerhof in Harmelen in brand. De brandweer heeft de keet van verschillende kanten opengebroken en de brand geblust. De politie heeft de zaak in onderzoek. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Man rijdt over meerkoet
Maarssen - Een 43-jarige man uit Utrecht reed gisteren op zijn scooter vanuit Breukelen richting Maarssen over de Straatweg. Ter hoogte van de Wilhelminaweg stak een meerkoet de weg over en kwam in het voorwiel van zijn scooter terecht. Hierdoor kwam de man ten val en gleed door over het wegdek. De man liep hierbij zwaar letsel op en is overgebracht naar het UMC. De meerkoet heeft het niet overleefd.

Verlichtingscontrole
De politie heeft gisteren tijdens de ochtenduren op diverse plaatsen in het district Rijn & IJssel fietsverlichtingscontroles gehouden. Verschillende personen kregen een proces-verbaal voor het niet voeren of gedeeltelijk voeren van fietsverlichting. Hieronder een overzicht van het aantal overtredingen per plaats.

Linschoten - 17 overtredingen
Vleuten - 10 overtredingen
De Meern - 29 overtredingen
Oudewater - geen overtredingen!

_________________________________________________________________

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie