Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

College Oosterhout stelt tijdelijk gemeentesecretaris aan

Datum nieuwsfeit: 20-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Oosterhout

College stelt F. Meeder aan als tijdelijk gemeentesecretaris

Het college van burgemeester en wethouders heeft de heer F. Meeder uit Tilburg aangesteld als tijdelijk gemeentesecretaris. Zijn tijdelijke aanstelling gaat maandag 24 januari in en geldt tot en met juni van dit jaar.

De heer Meeder, zal vanuit zijn ruime ervaring, leiding geven aan de ambtelijke organisatie. Daarnaast zal hij als voorzitter optreden van het Algemeen Management Team van de gemeente.Tevens zal hij een belangrijke rol spelen in de eind vorig jaar in gang gezette ombuigingsoperatie.

De heer Meeder (62) heeft jarenlange ervaring op het gebied van overheidsmanagement. Hij is afgestudeerd in de staatkundig-economische studierichting aan de Nederlandse Economische Hogeschool (thans Erasmus Universiteit) te Rotterdam. Na functies op managementniveau bij de provincie Utrecht en de gemeenten Ede en Rotterdam, werd hij in 1981 gemeentesecretaris te Tilburg. Deze functie vervulde hij tot 1989. Vervolgens was hij in de periode 1989-1993 tot griffier der Staten van de provincie Utrecht. Daarna vervulde hij verschillende kortlopende advieswerkzaamheden.

De aanstelling van de heer Meeder laat onverlet dat het overleg met gemeentesecretaris, mr L. Aarden, voortduurt. De afronding van die gesprekken wordt binnen niet al te lange termijn verwacht.

Gedurende de duur van die gesprekken zijn tot nu toe de functies van gemeentesecretaris waargenomen door loco-secretaris mr E. Scholtens en de plaatsvervangend voorzitter van het AMT, ir J. Buijs. Omdat deze tijdelijke waarneming, zeker op de langere termijn, moeilijk te combineren is met de "reguliere" werkzaamheden, heeft het college gekozen voor het aanstellen van een tijdelijk secretaris.

De commissie Algemene Zaken en Middelen en de Ondernemingsraad van de gemeente Oosterhout zijn inmiddels over de aanstelling van de heer Meeder geïnformeerd.

Oosterhout, 20 januari 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie