Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 20-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 20-01-2000

Persbericht 20 januari 2000/

Berichten uit de regio

Helmond: Autodiefstal
Van de Karperlaan is donderdag tussen 3.00 en 08.30 uur een Witte Volkswagen Golf, kenteken JR-DV-30, gestolen. Toen de politie de auto uitgebrand op de Mikboomweg in Nuenen had teruggevonden, was nog geen aangifte van vermissing gedaan.

Deurne: Winkeldiefstal
Op donderdag is aan de Zeilbergsestraat om 12.09 uur een 54-jarige Deurnese aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw had in een supermarkt een aantal boodschappen ter waarde van ongeveer fl. 40,- niet afgerekend. Bij het naar buiten gaan werd zij door de eigenaar aangehouden. Tegen de vrouw is proces verbaal opgemaakt.

Deurne: Verkeerscontrole
Donderdagmorgen is aan de Hagelkruisweg tussen 7.00 en 8.30 uur een verkeerscontrole gehouden. Er is één proces verbaal opgemaakt voor het fietsen zonder licht.

Asten: Diefstal auto
In de nacht van woensdag op donderdag is er vanaf de Spicastraat een blauwe bestelauto, Mercedes Benz 308D, met het kenteken VP-29-BN, weggenomen.

Geldrop: Beroving
Woensdag is rond 17.30 uur aan de Hertogenlaan een 46-jarige fietster uit Eindhoven beroofd van haar tas. De vrouw fietste richting Paladijnlaan. Op haar bagagedrager had zij een tas vastgebonden. Op een bepaald moment kwam een bromfiets naast haar rijden. De man op de bromfiets trok de tas van de bagagedrager en ging er vandoor. In de tas zaten identiteitspapieren, sleutels, een portemonnee met fl. 100,- en pasjes, wat kleding en een toilettas.

Veldhoven: Heling
Donderdag is om 14.05 uur een 36-jarige man uit Eindhoven aangehouden voor heling. De man bood bij de Rijksdienst Wegverkeer een bestelbus ter keuring aan. Bij controle bleek de auto als gestolen geregistreerd te staan. De verdachte heeft de bus een tijdje geleden in België gekocht.

Veldhoven: Ongeval
Donderdag moest een 55-jarige fietsster na een ongeval op de Andromeda naar het St. Josephziekenhuis met een hoofdwond. De vrouw fietste op de Andromeda toen een 64-jarige automobiliste uit Veldhoven, zonder goed te kijken, het portier van haar geparkeerde auto opende. De fietster botste tegen de deur van de auto en raakte gewond.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Donderdagmorgen is op twee locaties in Veldhoven een snelheidscontrole gehouden. Op de Locht werden 505 voertuigen gecontroleerd. Tegen 25 voorbijgangers werd proces verbaal opgemaakt voor een snelheid hoger dan de toegestane 80 km per uur. De hoogste snelheid was 113 km per uur.
Aan de Sondervick werden tussen 10.40 en 11.45 uur 309 voertuigen gecontroleerd. Er werden 57 processen verbaal opgemaakt voor een snelheid boven de toegestane 50 km per uur. Op deze weg was 83 km per uur de hoogst gemeten snelheid.

Waalre: Roodlichtcontrole
Donderdagmorgen is op de Eindhovenseweg een roodlichtcontrole gehouden. 3 verkeers-deelnemers kregen een proces-verbaal voor het negeren van het roodlicht.

Eersel: Inbraak in auto
Op de Postelseweg is donderdag rond 11.30 uur ingebroken in een auto. De eigenaar had zijn auto geparkeerd op de parkeerplaats bij de inrit van de Witrijtse camping. In de korte tijd dat de man zijn auto daar heeft geparkeerd is een ruit van zijn auto ingeslagen en een suikerbrood ter waarde van fl. 4,50 uit de auto genomen.

Cranendonck : Milieucontroles
De politie van Cranendonck heeft in de eerste drie weken van het nieuwe jaar aandacht besteed aan het illegaal storten van afval in het buitengebied. Enkele malen werd hiervoor het politievliegtuig ingezet. Op verschillende plaatsen in bos- en natuurgebieden trof de politie illegaal gestort afval aan. In Heeze op een braakliggend terrein nabij de Geldropseweg voorkwam de politie dat een partij bouwafval opgestookt zou worden. De storter van de bouwmaterialen werd achterhaald en is inmiddels van de juiste procedures op de hoogte gesteld.
In Heeze aan de Huisbroeken werd in een sloot voor een duiker een complete inventaris van een woning gestort. De politie vond er onder meer een bankstel, kastdeuren, matrassen en kleding. De verdachte van deze storting werd door de politie achterhaald. Het was een 19- jarige man uit Leende. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. In een bosgebied in Maarheeze nabij de Philipsweg vond de politie een partij TI-buizen en versleten transportbanden. Een onderzoek naar de verantwoordelijken voor deze storting loopt nog. In Heeze aan het Heezerenbosch werden vuilniszakken aangetroffen. Ook hiervan wist de politie de eigenaar te achterhalen. Het betrof een 22-jarige man uit Heeze. Hij krijgt een proces-verbaal. In Maarheeze aan de Puttendijk waren drie vuilniszakken gestort. De storter werd achterhaald. Het bleek een 33-jarige man uit Hamont-Achel die in Maarheeze zijn vereniging bezocht. De man heeft een boete van f. 100,- opgelegd gekregen.
In Heeze aan de Heezerenbosch zoekt de politie nog naar een verantwoordelijke voor de storting van een tiental asbestplaten. De platen zijn inmiddels uit het gebied verwijderd. De politie van Cranendonck blijft ook de komende tijd verscherpt toezicht uitoefenen op illegale stortingen in bos- en natuurgebieden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie