Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gezondheidsrisico-onderzoek Derde Merwedehaven

Datum nieuwsfeit: 20-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MINISTERIE VROM

www.minvrom.nl

MIN VROM: Gezondheidsrisico-onderzoek Derde Merwedehaven

Gezondheidsrisico-onderzoek Derde Merwedehaven

Er komt een onderzoek naar de mogelijke aanwezigheid van schadelijke stoffen en de eventuele risico.s daarvan voor de gezondheid in de omgeving van de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht. Dit is zojuist besloten door minister Pronk (VROM), gedeputeerde mevrouw Huizer van Zuid-Holland en gemeentebestuurders van Dordrecht en Sliedrecht.
Provincie Zuid-Holland en de gemeenten hebben de minister om het onderzoek gevraagd. Het onderzoek wordt in opdracht van minister Pronk uitgevoerd door het RIVM en zal naar verwachting in augustus van dit jaar afgerond zijn. De kosten komen voor rekening van rijk en provincie. Het onderzoek is een vervolg op een eerder gehouden GGD-onderzoek naar aanleiding van gezondheidsklachten onder inwoners van Sliedrecht.
Tevens is afgesproken dat totdat de resultaten van het onderzoek bekend zijn geen onomkeerbare beslissingen genomen worden in de lopende procedures.

Op dit moment zijn al maatregelen genomen om de overlast in te perken. Zo mag er geen brandbaar bedrijfsafval meer worden gestort op de Derde Merwedehaven. De provincie zal de vergunning hier op aanpassen.

 
  provincie Zuid-Holland         ministerie van VROM 
  René Bakker               Marja van Paassen 
  070 - 441 66 11             070 - 339 39 86

gemeente Sliedrecht gemeente Dordrecht afdeling voorlichting Karin Stevens 0184 - 495 800 078 - 639 69 02

20 jan 00 17:25

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie