Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wijlands voorzitter Landelijk Overleg Chefs Onderwijs

Datum nieuwsfeit: 20-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Maastricht 003 J. Wijlands benoemd tot voorzitter landelijk overleg

20 januari 2000
Onlangs werd de heer J. Wijlands, hoofd van de afdeling Onderwijs en Educatie van de dienst Onderwijs, Cultuur, Welzijn en Sport, benoemd tot voorzitter van het LOCO (Landelijk Overleg Chefs Onderwijs). De heer Wijlands (50) is sinds 1979 in dienst van de gemeente en sedert 1989 hoofd van genoemde afdeling.
De VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) draagt zorg voor ondersteuning en begeleiding van het LOCO. Het LOCO biedt de VNG de mogelijkheid tot inhoudelijke voorbereiding van de vergadering van de VNG-commissie 'Onderwijs' en meer in het algemeen tot contact met lokale onderwijssituaties. Vanaf het ontstaan van het LOCO werd vanuit de gemeente Maastricht aan het LOCO-overleg deelgenomen. Jarenlang leverde een van de steden uit de Randstad de voorzitter. Nog los van het feit dat er sprake is van een eervolle taak, die een erkenning van het Maastrichtse onderwijsbeleid betekent, is er nog een aantal redenen die een vervulling van deze rol door Maastricht belangrijk maakt. Zo komt er een kortere lijn te liggen tussen het landelijke onderwijsbeleidskader en de gemeente. Maastricht maakt deel uit van het netwerk van nationale beleidsvoorbereiding. Momenteel vindt er een heroverweging plaats van de rol en de invloed van de VNG op het landelijke onderwijsbeleid. Met name stelt men zich de vraag hoe het lokale onderwijsbeleid in alle gemeenten en het GSB-onderwijsbeleid in sommige grote gemeenten gekoppeld kunnen blijven. Maastricht krijgt met de benoeming van de heer Wijlands een niet onaanzienlijke invloed op het landelijke beleid in deze heroriënteringsfase, temeer daar Wethouder Depondt deel uitmaakt van de VNG-onderwijscommissie en van het GSB-beraad met de Staatssecretaris. Tenslotte heeft deze benoeming voor Maastricht een promotioneel effect, omdat de formele (re)presentatie van het LOCO nu door Maastricht geschiedt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie