Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

UVA-promotie: Gelijke toegang gehandicapten tot arbeid

Datum nieuwsfeit: 20-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Keywords: Universiteit van Amsterdam, universiteit, Amsterdam, &ob;extra keywords&cb;

UvA

Titel Gelijke toegang tot de arbeid voor gehandicapten. Een grondrechtelijke en rechtsvergelijkende analyse Datum donderdag 20-01-2000 Tijd 15:00 uur Promovendus A.C. Hendriks Promotors prof. mr. J.K.M. Gevers en mw. prof. mr. J.E. Goldschmidt (UL)

Het proefschrift handelt over de rechtspositie van de sollicitant, in het bijzonder van sollicitanten met een handicap. Hendriks onderzoekt in hoeverre de overheid geacht wordt maatregelen te nemen ter bevordering van de gelijke toegang tot arbeid voor gehandicapten. De Wet op de (re)integratie arbeidsgehandicapten, de Wet op de medische keuringen en de Nederlandse non-discriminatiewetgeving komen aan de orde, en ook de bescherming die sollicitanten kunnen ontlenen aan de open normen van het (arbeids)overeenkomstenrecht wordt bestudeerd. Met een rechtsvergelijkend onderzoek laat Hendriks zien hoe het Amerikaans recht, in het bijzonder de Americans with Disabilities Act van 1990, inspiratie biedt ter verbetering van de Nederlandse wet- en regelgeving. De overheid is al enkele jaren van plan een wet op te stellen die gehandicapten en chronisch zieken moet beschermen tegen discriminatie op de arbeidsmarkt. Hendriks doet enkele concrete suggesties voor een dergelijke wet.

Terug naar boven (webmaster@uva.nl) Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie