Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen PvdA aan Financien pachtvoorwaarden Dienst Domeinen

Datum nieuwsfeit: 20-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

vragen20.001 vragenformulier 20 januari 2000

Gemaakt: 20-1-2000 tijd: 14:19

Vragen van de leden Kuijper en Waalkens (beiden PvdA) en Geluk (VVD) aan de staatssecretaris van Financiën over de algemene pachtvoorwaarden van de Dienst Domeinen. (Ingezonden 20 januari 2000)


1

Bent u bekend met de Algemene pachtvoorwaarden Domeinen 1994?


2

Bent u bekend met de reactie van de Bond van Landpachters en Eigen-Grondgebruikers (BLHB) op recent ter ondertekening aangeboden herziene pachtcontacten van Domeinen in Zeeuws Vlaanderen (persbericht van 2 november 1999)?


3

Bent u met de BLHB van mening dat de Algemene pachtvoorwaarden 1994 pachters dwingen afstand te doen van een aantal rechten en accoord te gaan met een vrij serieuze inbreuk op een aantal andere rechten?


4

Bent u met de BLHB van mening dat sommige bepalingen uit deze Algemene pachtvoorwaarden ingaan tegen de Pachtwet en de algemene regels van behoorlijk bestuur?


5

Bent u met de BLHB van mening dat de Domeinpachters na het sluiten van een herzien pachtcontract onder de Algemene voorwaarden 1994 in ernstige mate belemmerd worden in zowel hun bedrijfsoefening als in de privé-sfeer?


6

Vindt er bij het opstellen van algemene voorwaarden overleg plaats met organisaties van pachters, verpachters en landbouworganisaties, zo nee, waarom niet, zo ja, op welke wijze?


7

Bent u bereid om de Algemene pachtvoorwaarden 1994 met terugwerkende kracht in overeenstemming te brengen met de Pachtwet en de algemene regels van behoorlijk bestuur?

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie