Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

TU Delft samen met Leiden in Lifetech

Datum nieuwsfeit: 20-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Technische Universiteit Delft

donderdag 20 januari 2000, jaargang 32 nummer 2

Het college van bestuur heeft een nieuw onderzoeksprogramma 'Lifetech' goedgekeurd.

Delft samen met Leiden in Lifetech

Delft en Leiden willen hun onderzoeksinspanningen op het gebied van de 'life sciences' bundelen. Vanaf september vorig jaar werken de beide universiteiten samen in de opleiding life science and technology. Al geruime tijd is er de onderzoekschool Biotechnological Sciences Delft Leiden. Die samenwerking moet nu uitgebouwd worden met inbreng uit natuurkundige, chemische, micro-elektronische, medisch-biologische en informatica-hoek. Uiteindelijk doel is het fundamentele begrip van de levende cel en het gebruik van die kennis op het gebied van biotechnologie, medische diagnostiek en medicijn-ontwikkeling. Aan Leidse zijde is ook de geneeskunde vertegenwoordigd.

'Lifetech', 'exploration and exploitation of life-based technologies - making the biorecognition tools for tomorrow' - heet het programma aan Delftse kant. Programmaleider is hoogleraar bio-analytische chemie dr. Th. Schalkhammer. Het programma, waarvoor 3,8 miljoen gulden in vier jaar wordt gevraagd, is opgezet als een Dioc. Omdat met de erkenning van het zeventiende Dioc 'Water' het budget op is, zal het die naam niet dragen. De financiering wordt nu samen met Leiden bekeken. Het Delftse aandeel komt voorlopig uit de post 'onvoorzien'.

Hans Ariëns

© 2000 Redactie Delta

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie