Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Financiele steun GS Limburg voor Geleen, Landgraaf, Brunssum

Datum nieuwsfeit: 20-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

Stads- en Dorpsvernieuwingsfonds Provinciale projectbijdragen voor Geleen, Landgraaf en Brunssum

05/2000

Maastricht, 20 januari 2000

Stads - en Dorpvernieuwingsfonds PROVINCIALE PROJECTBIJDRAGEN VOOR GELEEN, LANDGRAAF EN BRUNSSUM

Uit het provinciale Stads- en Dorpvernieuwingsfonds kennen Gedeputeerde Staten in totaal ruim 1« miljoen (bijna 700.000,-) toe aan vier projecten in Zuid-Limburg. Het gaat om de volgende plannen:

- Geleen - Karreman: de bouw van een verzorgingshuis en aanleunwoningen op de plaats van de vroegere wasserij Karreman. De gunstige ligging van het oude bedrijfscomplex van wasserij Karreman ten opzichte van het centrum van 'Oud-Geleen' maakt deze plek interessant voor de vestiging van een nieuw verzorgingshuis, waaraan in Geleen behoefte bestaat ter vervanging van het verouderde verzorgingshuis Bunderhof. Op het terrein van ongeveer 4000 m2 komt een verzorgingshuis met een capaciteit van 60 bedden en gemeenschappelijke ruimten. Ook kunnen er 23 aanleunwoningen worden gerealiseerd. De nieuwbouw krijgt een hoogte van 4 tot 6 lagen. Om de bouw mogelijk te maken wordt het oude bedrijfscomplex met de bijbehorende bedrijfswoningen en winkel gesloopt en wordt de bodem gesaneerd. De kosten van deze operatie worden grotendeels betaald door de gemeente Geleen ( 1, 6 miljoen) en de provincie Limburg ( 1 miljoen).

- Landgraaf - Kerkstraat (Waubach): sloop van een bakkerij en café ten behoeve van de bouw van winkels en appartementen. Tegelijk met het besluit in 1987 om in Landgraaf een nieuw winkelcentrum 'Op den Kamp' te bouwen heeft de gemeente besloten de bestaande winkelharten van Schaesberg en Waubach te versterken. In die lijn past het project aan de Kerkstaat in Waubach, waarbij verouderde winkelpanden worden vervangen. In dit geval gaat het om een complex met o.a. een café met zaal, een bakkerij, magazijnruimten en enkele in het oog springende silo's. Daarvoor in de plaats komen nieuwe winkelruimten en acht appartementen die vooral bestemd zijn voor huisvesting van senioren. De provincie draagt hier 205.000,- aan bij.

- Landgraaf - Mosmuller (Nieuwenhagen): sloop van enkele leegstaande winkelpanden en woningen ten behoeve van de nieuwbouw van vier eengezinswoningen, tien stadswoningen en zeven appartementen. De sloop van leegstaande winkels past in het gemeentelijk beleid om de winkelcentra in Schaesberg en Waubach te versterken. De bouw van woningen en appartementen in het middeldure marktsegment - in lijn met de plaatselijke woningbehoefte - betekent een duidelijke opwaardering voor de woonomgeving en sluit aan bij al eerder uitgevoerde herstructureringsplannen op naastgelegen locaties. Het project krijgt een provinciale bijdrage van 170.000,-

- Brunssum - Aatax: verplaatsing van het taxi- en garagebedrijf Aatax uit een woongebied in Brunssum naar het bedrijventerrein 'Rode Beek'. Door de ligging van het 24-uursbedrijf Aatax midden tussen woonbebouwing is er sprake van overlast door verkeers-bewegingen en aantasting van het leefklimaat. Tegelijk kan het bedrijf niet of nauwelijks uitbreiden. Met een provinciale bijdrage van 160.000,- kan de verplaatsing van het bedrijf naar het bedrijventerrein 'Rode Beek' worden veiliggesteld. Het bedrijf neemt de meerkosten voor zijn rekening. Omdat er in het verleden ook een tankstation is geweest zal er ook een bodemsanering plaatsvinden, aanvullend op een eerdere sanering in 1999.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie