Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Workshop over verkeersveiligheid gemeente Nieuwegein

Datum nieuwsfeit: 20-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nieuwegein

Workshop over verkeersveiligheid
(20 januari)

De gemeente Nieuwegein houdt in de tweede helft van februari, samen met een aantal maatschappelijke organisaties, een workshop over verkeersveiligheid om vervolgens tot een gemeentelijk werkplan Verkeersveiligheid te komen. Het werkplan is een concrete opsomming van activiteiten die de gemeente financieel ondersteunt om de verkeersveiligheid te bevorderen. Het accent ligt hierbij op educatie, voorlichting en handhaving. Dit werkplan bevat geen infrastructurele oplossingen. Het plan moet begin april klaar zijn.

Voor het opstellen van het werkplan heeft de gemeente gekozen voor een gezamenlijke aanpak met maatschappelijke organisaties als wijkorganisaties, politie, Veilig Verkeer Nederland, de Fietsersbond, enzovoort. In een workshop inventariseren de gemeente en de vertegenwoordigers van deze organisaties de belangrijkste problemen en zoeken zij naar haalbare oplossingen. Het gaat hierbij om de zogenaamde ´mensgerichte maatregelen´. Dit zijn maatregelen, die het gedrag van verkeersdeelnemers proberen te beïnvloeden, zoals verkeerseducatie op basisscholen, fietscursussen voor senioren en acties waarbij verkeersdeelnemers worden gewezen op de gevaren van bepaalde overtredingen (bijvoorbeeld fietsen zonder verlichting). De gemeente heeft jaarlijks ongeveer 100.000 gulden gereserveerd voor dergelijke maatregelen. De workshop gaat dus niet over aanpassingen in de infrastructuur.

De oplossingen uit de workshop worden in een werkplan verder uitgewerkt. Het verkeerskundig bureau AGV Adviesgroep voor verkeer en vervoer uit Nieuwegein ondersteunt de gemeente hierbij. De resultaten van de workshop zijn niet alleen de basis voor het werkplan, maar moeten ook leiden tot het opstellen van een samenwerkingsovereenkomst tussen alle betrokken partijen.

Voor meer informatie over de workshop en het werkplan kunt u bellen met de heer F. Piso van de afdeling Planvorming van de gemeente, telefoonnummer 030-6071206.

De workshop is een uitvloeisel van de concept-beleidsnota Verkeersveiligheid. Het gemeentebestuur heeft de nota nog niet definitief vastgesteld, omdat de infrastructurele maatregelen nog nader moeten worden bekeken. De mensgerichte maatregelen worden in de conceptnota beknopt behandeld. Bovengenoemde workshop stelt de gemeente in staat om, na de definitieve vaststelling van de beleidsnota, de mensgerichte maatregelen snel nader vorm te kunnen geven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie