Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Planten van millenniumboom op schoolplein De Zwaluw Leiden

Datum nieuwsfeit: 20-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

19 januari 2000

Saskia Ridder

071-5167779

Millenniumboom

Op donderdag 20 januari wordt om 10.00 uur een millenniumboom geplant op het schoolplein van De Zwaluw. Wethouder Jan Laurier (Wijkbeheer) zal dit doen samen met de heer Langhout, directeur van De Zwaluw. Ook de driehonderd kinderen van de school zullen bij deze feestelijke gelegenheid aanwezig zijn. De Zwaluw is gevestigd op de Mary Zeldenrustweg 18.

De boom wordt om twee redenen geplant. Een aantal jaar geleden is wegens een uitbreiding van De Zwaluw een stuk groenvoorziening verwijderd. Met het planten van deze boom wordt er weer een stukje groen teruggebracht in de omgeving van de school. De tweede reden is het feit dat de directeur van de school, de heer Langhout, eind januari 2000 met pensioen gaat.

De sector Wijkbeheer van de dienst Milieu en Beheer zorgt voor het planten van de boom. De boom die geplant gaat worden is een roodbloeiende kastanje. Zijn meer bekende soortgenoot is de witbloeiende kastanje. De kastanje is een boom van de eerste orde. Dit betekent dat de boom tot de grootste soort behoort. Op een standplaats met goede voedingsbodem en voldoende ruimte om te groeien kan de boom 25 meter hoog worden en een leeftijd van ongeveer 125 jaar bereiken.

Om de boom voldoende bescherming te bieden, wordt een boombeschermer aangebracht. Op deze boombeschermer worden ook spreuken van de leerlingen aangebracht. Dit zal op een later moment plaatsvinden.

Nadere informatie bij:

* S. Ridder, communicatiemedewerker dienst Milieu en Beheer, tel.: 5167779

* E. van Middelkoop, wijkchef stadsdeel West, sector Wijkbeheer, tel.: 5167642

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie