Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste exemplaar `Ik drink niet voor mijn club' Apeldoorn

Datum nieuwsfeit: 21-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Apeldoorn

Persberichten naar overzicht


`Ik drink niet voor mijn club'
Het eerste exemplaar van het projectoverzicht van het project ik drink niet voor mijn club wordt vrijdag 21 januari om 14.15 uur uitgereikt aan wethouder Van de Glind, de Sportraad en de Stichting Alcoholvrije Bedrijven.

Het project Ik drink niet voor mijn club is een initiatief van Tactus, voorheen het IVS (Instelling Verslavingszorg Stedendriehoek) en gericht op verenigingen met jeugdleden en gebruik van een kantine. Het project wil via samenwerking, uitgebreide informatievoorziening en contracten een alcoholmatigingsbeleid bij sportverenigingen bereiken. De relatie met verkeersdeelname is hierbij een wezenlijk onderdeel. Het project is in 1996 van start gegaan en is in drie fasen uitgevoerd:

Alcohol en sport
In de eerste fase zijn de contracten ondertekend. In totaal hebben 36 Apeldoornse sportverenigingen meegedaan en zijn er 3.826 contracten met clubleden afgesloten. In de contracten hebben sporters verklaard een half jaar vóór, tijdens en direct aansluitend na de sportactiviteit geen alcohol te gebruiken. Voor elk contract is 10,-beschikbaar gesteld aan de vereniging. In de tweede fase zijn sportverenigingen informatief ondersteund met een brochure, tentoonstelling en artikelen over alcohol en sport. Tijdens de laatste fase is er gesproken met de deelnemende sportverenigingen over alcoholmatigende mogelijkheden van de vereniging.

Prijs
Het project Ik drink niet voor mijn club heeft een aanmoedigingsprijs toegekend gekregen van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland.

Ter afsluiting van het project wordt het totale projectoverzicht door Jan Kevenaar van Tactus.


© 1999, Gemeente Apeldoorn

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie