Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost

Datum nieuwsfeit: 21-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 21-01-2000

Persbericht 21 januari 2000 - 2/

Berichten uit de regio

Eindhoven: Diefstal tas
Een 57-jarige vrouw uit Nuenen is vrijdagavond om 18.00 uur op de Wolvendijk beroofd van haar fietstas. De vrouw stond voor het verkeerslicht bij de Eisenhowerlaan te wachten toen een snorfietser haar passeerde en meteen de fietstas achter van haar fiets haakte. De snorfietser verdween met de tas. In de fietstas zat een handtas met portefeuille en portemonnee met ongeveer
f 200,= en allerlei papieren.

Eindhoven: Statiegeld
Vrijdagmiddag om 16.30 uur is in een supermarkt aan de Hoogstraat een 19-jarige jongen uit Heerhugowaard aangehouden. Personeel van de winkel had hem betrapt bij de diefstal van twee kratjes met lege flesjes uit het magazijn. Bij de 'flessenautomaat' had hij daarna de kratten ingeleverd en een bonnetje voor statiegeld ontvangen. Dat leverde hij bij de kassa in zodat hij het statiegeld kreeg. De jongen vertelde op deze manier vaker aan zijn geld te komen. Vooral winkels in Heerhugowaard en Alkmaar waren zijn doelwit. Hij soms een opbrengst van zo'n f 300,= per week. Hij was nu hier op familiebezoek.

Deurne: Aanrijdingen met gewonden

- Bij een aanrijding op de Zeilbergsestraat is vrijdag om 12.45 uur een 60-jarige Deurnese vrouw lichtgewond geraakt. De vrouw fietste met haar vierjarige kleindochter op de fiets over de Zeilbergsestraat. Een 69-jarige automobilist, eveneens uit Deurne, reed in dezelfde richting en reed achter tegen de fiets, zodat oma en kleinkind ten val kwamen. Zij hielden er enkele kneuzingen aan over, maar ze hoefden niet in het ziekenhuis behandeld te worden. De automobilist had hen niet gezien.
- Op de St. Jozefstraat raakte een 19-jarige bromfietser uit Bakel gewond bij een aanrijding. Hij reed over de St. Jozefstraat vanuit de richting Vlierden. Dat deed ook een 34-jarige vrouw uit Deurne met haar auto. Bij een bussluis reed de automobiliste, zoals het hoort, om de sluis heen. De bromfietser reed echter wel, zoals het niet hoort, door de bussluis. De automobiliste had hiermee geen rekening gehouden en sloeg linksaf, een inrit in. De bromfietser reed de auto in de flank en brak schouder en been. Hij is opgenomen in het St Annaziekenhuis in Geldrop.

Nuenen: Onder invloed
Vrijdagavond om 21.00 uur is op de Smits van Oyenlaan een 22-jarige automobilist uit Lieshout betrapt op het rijden onder invloed. De uitslag van de ademanalyse was bijna 0,6 promille. Hij kreeg een boete van f 390,=.

Eersel: Brand naar brandweer gebracht
Van een vrachtauto die vrijdag rond 17.30 over de weg Valkenswaard - Eersel reed bleek de lading door onbekende oorzaak in brand te zijn geraakt. De container die geladen was met autoafval (shredder) rookte en stonk verschrikkelijk. Een politiepatrouille ving de auto op en begeleidde hem naar de brandweerkazerne in Eersel. Bij de brandweerkazerne bluste de brandweer de brand en daarna kon de chauffeur zijn weg vervolgen naar het Belgische Geel.

Reusel: Auto gestolen
In de nacht van donderdag op vrijdag is vanaf de Beemden een rode Opel Kadett Hatchback met het kenteken XP-60-PJ gestolen.

Valkenswaard: Auto gestolen
Vanaf de Bakkerstraat is tussen donderdag 23.00 uur en vrijdag 12.00 uur een groene Volkswagen Golf met het kenteken PV-70-XN gestolen.

Veldhoven: Verkeerscontrole
Vrijdagmiddag tussen 13.30 en 17.00 uur is op de Heerbaan een verkeerscontrole gehouden. Er werd vooral gelet op het gebruik van de autogordel. Vijf verkeersdeelnemers kregen een bekeuring omdat zij de gordel niet droegen. Een bromfietser kreeg een bon omdat hij geen bromfietscertificaat had en een automobilist parkeerde zijn voertuig op de fietsstrook. Ook hij kreeg een bon.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie