Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Studiecentrum Lombok Mondiaal Utrecht opent deuren

Datum nieuwsfeit: 21-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Utrecht

Lombok Mondiaal: multicultureel studiecentrum

Bibliotheek Leidsche Rijn

Lombok Mondiaal: multicultureel studiecentrum

Op 21 januari a.s. opent "Lombok Mondiaal, studiecentrum van culturen" haar deuren met een feestelijk programma. Met deze landelijke primeur heeft de wijk Lombok, waar mensen uit vele verschillende culturen samenwonen, een unieke multiculturele, multimediale informatiebibliotheek.

In dit telematicacentrum aan de Kanaalstraat 199b kan de burger kennis nemen van de mogelijkheden van de nieuwe media. Er kan via een speciaal ontworpen website wereldwijd informatie worden verzameld. Ook kan de gebruiker de mediacollectie over de multiculturele samenleving raadplegen. In Lombok Mondiaal kunnen mensen van verschillende culturen elkaar ontmoeten en van elkaar leren. Ook biedt het centrum cursussen aan op het gebied van nieuwe media en computers. Lombok Mondiaal is opgezet met behulp van subsidies van het Urban-project Regionale Ontwikkeling en de Gemeente Utrecht, fonds sociale integratie.

De officiële opening wordt verricht door drs. J. van Leijenhorst, wethouder van Jeugdbeleid, Onderwijs, Volksgezondheid, Sport en Recreatie. Mevrouw Thea Doelwijt, schrijfster, geeft een korte impressie van haar kijk op de Nederlandse samenleving. De Kroonprinsen van Lombok, smartlappenkoning Ome Cor en orgelvirtuoos Lex de Lange geven een vrolijke noot aan het geheel.

Via Lombok Mondiaal wil de Gemeentebibliotheek bruggen bouwen tussen culturen en leeftijdsgroepen: het studiecentrum als informatieschakel van een samenleving in beweging. Voor inlichtingen: Bibliotheek Lombok, dhr. H. Donck 030-2861950 afdeling communicatie, mw. C. Kamphof 030-2861878


In het stadsdeelcentrum van Leidsche Rijn Utrecht vindt u vanaf 2005 een grote, moderne bibliotheek, tevens halte aan de elektronische snelweg. De bibliotheek zal onderdeel uitmaken van een cultuur- en informatiecentrum. Dit centrum bevat ruimten voor o.a lezingen, cursussen, ontmoetingen, en exposities. Ook is er een theaterzaal, kunstuitleen en het servicecentrum met gemeentelijke loketten.

Zolang het nog niet zover is, komen er in de wijken van Leidsche Rijn Utrecht tijdelijke bibliotheekvoorzieningen. De tijdelijke voorzieningen zullen worden gerealiseerd bij scholen en/of door middel van een boekenbus. Tot die tijd kan men gebruik maken van de reeds bestaande vestigingen van de Gemeentebibliotheek in de stad Utrecht.

De dichtsbijzijnde voor het gebied Leidsche Rijn zijn:
* Bibliotheek Kanaleneiland, Trumanlaan 70
* Bibliotheek Oog in Al, Park Oog in Al.
* De Centrale Bibliotheek vindt u op de Oudegracht 167.

Meer informatie over Leidsche Rijn? Bezoek de site van het projectbureau Leidsche Rijn. Binnenkort kunt u over de openbare bibliotheek Leidsche Rijn via onze eigen site meer informatie vinden. Voor inlichtingen: mw. M. Hopma 030-2861876

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie