Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

start afbraak schuur met asbest in gemeente Rheden

Datum nieuwsfeit: 21-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rheden

Nieuwsbericht

(21-01-00)

Vrijdagochtend 21 januari 9.00 uur starten opruimwerkzaamheden schuur aan de Koningsstraat 13 te Velp.

Woensdag 19 januari heeft het college van burgemeester en wethouders besloten de eigenaar van een bijgebouw bij de woning aan de Koningsstraat 13 te Velp aan te schrijven de restanten van een schuur te verwijderen. Bij een brand in de schuur op 3 januari dit jaar is asbest geconstateerd. De restanten van de schuur bevatten ook asbest.

Met de eigenaar heeft diverse keren overleg plaats gevonden over de noodzaak de schuur verantwoord af te breken. Aan dit verzoek is geen gehoor gegeven. Daarom heeft het college gisteren besloten de eigenaar onder toezegging van bestuursdwang aan te schrijven de schuur alsnog af te breken. De eigenaar heeft tot vandaag (20 januari) 16.00 uur hiervoor de tijd gekregen. Omdat de eigenaar de gewenste actie niet heeft ondernomen, heeft de gemeente aan een erkend bedrijf dat ervaring heeft met dergelijke opruimingswerkzaamheden de opdracht verstrekt morgen, 21 januari, met de opruimwerkzaamheden te starten. Vanaf 9.00 uur gaat het bedrijf aan de slag.

De omgeving is na de brand op 3 januari schoongemaakt. Als de schuur is afgebroken, zal de omgeving nogmaals worden geïnspecteerd op asbest. De omwonenden krijgen bericht wanneer deze inspectie plaats vindt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie