Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluitenlijst GS Groningen

Datum nieuwsfeit: 21-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Besluitenlijst GS van 21 januari 2000

nr.2/2000

1. GS hebben het rapport "Groningse landbouw in cijfers 1998" vastgesteld en toegezonden aan de Statencommissie Ruimte, Water en Groen.

2. GS hebben op basis van de tussenrapportage van het project BIOM (Biologische landbouw) besloten een vervolgsubsidie van ƒ
47.400,- te verlenen voor de jaren 2000, 2001 en 2002.
3. GS hebben besloten de begroting 2000 van het werkvoorzieningsschap Synergon goed te keuren. Het werkvoorzieningsschap is voor het jaar 2000 onder het preventieve toezichtsregime geplaatst.
4. Het college van GS heeft in november 1999 besloten dat er ter voorbereiding op de nieuwe cultuurnota (2001 - 2004) werkateliers worden georganiseerd om met het culturele veld in discussie te gaan. Tijdens de voorbereidingen van de werkateliers is gebleken dat ook een werkatelier over het beleid op het gebied van de streektaal en - cultuur noodzakelijk is. Hiervoor is inmiddels een discussienotitie opgesteld. Vandaag heeft het college deze notitie vastgesteld. Met behulp van de deskundigheid en ervaringen van het culturele veld, wil het college een idee krijgen over de wijze waarop gezamenlijke doelen beter gerealiseerd kunnen worden in de volgende periode.

5. GS hebben besloten samen met de gemeente Zuidhorn opdracht te verlenen aan de Grontmij voor het maken van een integraal plan voor de invulling van de oostrand van Zuidhorn. Hierbij wordt rekening gehouden met verschillende planonderdelen o.a. de inrichting van een nieuwe woonwijk, een eventuele wegomlegging en een gronddepot. De totale kosten bedragen ƒ 190.937,50, waarvan de provincie ƒ 117.122,65 voor haar rekening neemt.
6. GS hebben besloten een subsidieaanvraag van Capella Groningen voor een concert op 12 februari a.s. te Hoogezand af te wijzen, omdat het verzoek niet voldoet aan de subsidiecriteria.
7. GS hebben besloten een structurele subsidieaanvraag van de Stichting Nationaal Kinderkoor/Nationaal Jeugdkoor af te wijzen. Omdat het cultuurbudget voor de huidige cultuurperiode 1997-2000 reeds is vastgelegd is het niet mogelijk aanspraak te maken op een structurele subsidie.

8. GS hebben besloten het besluit omtrent goedkeuring van het bestemmingsplan "herziening 96 bestemmingsplan buitengebied Delfzijl" te repareren. In 1996 hebben GS goedkeuring onthouden aan een geprojecteerde woning te Woldendorp. Dit besluit is door de Raad van State vernietigd vanwege een motiveringsverzuim. GS hebben besloten de geprojecteerde woning alsnog goed te keuren.
9. GS hebben het concept-beleidsplan Welzijn & Zorg 2000-2004 vastgesteld. Voor meer informatie zie uitnodiging aan de pers nr.
10, d.d. 18-1-2000.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie