Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht-Stad

Datum nieuwsfeit: 21-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster Stad-Utrecht (districten Paardenveld, Marco Polo, Utrecht-Noord en Tolsteeg)
Vrijdag 21 januari 2000, 09.30 uur

Overvallers met traangas
Utrecht - Donderdagavond om halfzeven werd een 32-jarige inwoner van Utrecht op de Goethelaan met traangas in het gezicht gespoten.

Twee jongens van ongeveer 14 a 16 jaar, rijdend op een bromscooter trachtte de laptop van de fiets van het slachtoffer te stelen. Op het momenet dat de fietser dit in de gaten kreeg kon hij de overvallers ontwijken.

De daders hebben hetzelfde signalement als de daders van de overval woensdag op de Leidseweg. Hierbij werd een jongen uit Maarssen zijn bromfiets afhandig gemaakt.

Een van de daders wordt omschreven als slungelig en slank en de ander zou een bolle zijn. Het overvallenteam Robuust heeft de zaak in onderzoek. Zij verzoeken getuigen zich te melden op het telefoonnummer 030-2397111.

Bestuurder gaat er vandoor
Utrecht - Gisteravond om acht uur zagen agenten van het district Tolsteeg een auto riijden in de Zonstraat. De bestuurder reed tegen het verkeer in en wenste niet te stoppen voor de politie.

Een achtervolging werd ingezet maar op het Minplein sprong de bestuurder uit zijn auto en rende weg. In de auto werden diverse goederen aangetroffen die waarschijnlijk van diefstal afkomstig zijn. De auto staat op naam van een katvanger.

Auto ramt pui van supermarkt
Utrecht - Vannacht om twee uur hebben inbrekers de toegangsdeur van een supermarkt aan het Prins Bernhardplein geramd. Toen de politie terplaatse kwam trof zij zowel in de winkel als op straat onderdelen aan van een personenauto.

In de supermarkt had men geprobeerd de kluis mee te nemen maar dat is niet gelukt. De technische recherche heeft in de omgeving diverse goederen inbeslaggenomen. Naar de daders wordt een nader onderzoek ingesteld.

Snelheidscontrole
Utrecht - De politie heeft donderdag op de Carthesiusweg het verkeer op snelheid gecontroleerd. In een tijdsbestek van twee uur passeerden ruim duizend auto's. Ruim 100 bestuurders reden te snel en de hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/u.

Bromfietscontrole
Utrecht - Gistermiddag en een deel van de avond hebben motorrijders van de politie en het flexteam, op het Neude en de Livingstonelaan gecontroleerd op bromfietsen. Er werd gebruik gemaakt van meerdere rollentestbanken. De bromfietsen werden door motorrijders van de weg gehaald en naar de controleplaats gebracht.

In totaal werden 72 bromfietsen gecontroleerd. Hierbij werden 34 bromfietsen uit het verkeer genomen. Er werden 98 bekeuriingen uitgeschreven. De algemene indruk bestaat dat er veel niet in orde is bij de jeugdige bromfietsberijders.


_________________________________________________________________

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie