Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 21-01-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Hollands Midden
Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459803
Fax 071 - 5414881
Afkomstig van: Jaap Nelemans
Datum: 21 januari 2000
·
Inbrekers verjaagd Lisse
Een buurvrouw in de Kastanjelaan heeft donderdagavond 20 januari twee inbrekers verjaagd. Rond 20:20 uur hoorde ze achter de woningen lawaai. Zij ging meteen naar buiten en zag achter de woning van de buren twee onbekende mannen. Ze riep ze aan waarop de twee begrepen dat ze ontdekt waren en er via het achterpad rennend vandoor gingen. De politie heeft de mannen niet meer in de omgeving gezien. De sluitnaad van één van de ramen was beschadigd, maar dankzij de buurvrouw zijn de inbrekers niet in de woning geweest.

Politie zoekt getuigen diefstal bromfiets Warmond Maandag 17 januari werd omstreeks 16:50 uur de bromfiets van een 16-jarig meisje uit Leidschendam gestolen. Toen het meisje die middag op het fietspad van de Veerpolder in de richting van Sassenheim reed, werd zij vlak voor Dekker Tennis gestopt door drie jongens. De jongens droegen bivakmutsen en één van hen dwong het meisje onder dreiging met vermoedelijk een vuurwapen de bromfiets af te geven. Op één brommer; een vrij nieuwe oranje Gilera, zijn alle drie de jongens weggereden in de richting van Sassenheim. De politie is op zoek naar mensen die iets van dit voorval hebben gezien, of de jongens in de omgeving hebben gesignaleerd. Het betreft drie negroïde jongens met een geschatte leeftijd van 16-20 jaar. Opvallend was de hoed van de langste jongen; zijn lengte wordt geschat op 1,90 mtr en hij droeg een soort cowboyhoed in een donkere kleur. Wanneer mensen menen informatie te hebben die voor de politie van belang kan zijn, wordt hen verzocht te bellen. Het telefoonnummer van de politie is (071) 40 90 199.

Diefstal uit woning Voorschoten
Een 53-jarige vrouw heeft op woensdag 19 januari aangifte gedaan van diefstal uit haar woning aan de Veurseweg. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door op de eerste verdieping van de woning het badkamerraam open te breken. De woning was geheel doorzocht. Weggenomen is een geldbedrag en sieraden.

Kettingbotsing A44 Leiden
Op de A44 heeft donderdag 20 januari rond 18:30 uur een kettingbotsing plaatsgehad. Dit gebeurde in de richting van Den Haag, kort na de Ir.Tjalmaweg. De filevorming voor hem werd door een 29-jarige man uit Lisse te laat opgemerkt, waardoor hij op de auto voor hem botste, die weer doorschoot op de auto daarvoor. Vier personen klaagden over pijn in de nek en zijn op de locatie van de botsing door ambulancepesoneel onderzocht. Voor niemand bleek ziekenhuisopname nodig.Wel is geadviseerd zich onder behandeling van de huisarts te stellen.

Geslagen Alphen aan den Rijn
Een 11-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. Woensdag 19 januari fietste hij rond 18:00 uur over het Dijkslootpad over het bruggetje in de richting van de IJzerweg. Toen hij langs twee jongens fietste die uit de andere richting aan kwamen lopen, kreeg hij een duw waardoor hij viel. Toen de jongen opstond kreeg hij ook nog eens een harde stoot op de zijkant van zijn hoofd, waarna de jongens in de richting van het Dijkslootpad wegrenden. De leeftijd van de daders wordt op 16 jaar geschat. Allebei waren ze ongeveer 1,65 mtr. Lang. De ene had een getinte huidskleur, had zwart kort haar en een sikje en droeg een zwarte muts met rode letters en een zwartleren jas. De tweede jongen had een blanke huid en droeg over zijn blonde krullende haar een zwarte base-ball pet met geel opschrift. Getuigen kunnen de politie in Alphen bellen. Het telefoonnummer is (0172) 48 45 55

Verkeersongeval met letsel Alphen aan den Rijn Een 36-jarige bromfietster uit Bodegraven heeft letsel aan haar knie opgelopen toen zij in botsing kwam met een 16-jarige fietster uit Koudekerk aan den Rijn. De fietster reed over de Prinses Beatrixlaan komende uit de richting van de Eikenlaan. Op het kruispunt met de Anna van Burenlaan sloeg zij linksaf en verleende hierbij geen voorrang aan de tegemoetkomende bromfietster. De bromfietster is naar een ziekenhuis in Leiderdorp vervoerd.

Verkeersongeval Boskoop
Vrijdagmorgen 21 januari, omstreeks 8.00 uur, is een 15-jarige fietser uit Boskoop bij een verkeersongeval op de kruising Zijde/Parklaan met zijn been onder het wiel van een vrachtwagen terechtgekomen. Zijn been is daarbij gebroken. De 49-jarige bestuurder van de vrachtwagen, een inwoner van St. Annaparochie, sloeg rechtsaf de Parklaan in en kwam daarbij in botsing met de Boskoper. De exacte toedracht van het ongeval is nog niet duidelijk. De Boskoper is overgebracht naar het Bleulandziekenhuis in Gouda en kon nog niet gehoord worden. De verkeersdienst van de politie Hollands Midden stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Vrouw beroofd van tas Alphen aan den Rijn
Donderdagmiddag 20 januari is een 18-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn door een jongen beroofd van haar tas in de hal van een flat aan de Castorstraat. Hij vroeg eerst om geld en bedreigde haar daarbij met een mes. De vrouw heeft het mes afgeweerd en gezegd geen geld bij zich te hebben. Daarop wilde hij haar tas. De jongen liep vervolgens via de trap de flat in. De vrouw heeft aangifte gedaan en de politie heeft de omgeving van de flat afgezocht maar niemand aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in.

Verkeersongeval Moerkapelle
Donderdagmorgen 20 januari heeft een 17-jarige bromfietsster uit Benthuizen been- en armletsel opgelopen bij een verkeersongeval op de Bredeweg. De Benthuizense reed op het fietspad en kreeg geen voorrang van een 30-jarige automobilist uit Waddinxveen die een inrit wilde inrijden. De automobilist raakte gewond aan zijn nek. Beiden zijn overgebracht naar het Groenehartziekenhuis in Gouda.

Verkeersongeval Zevenhuizen
Donderdagmorgen 20 januari hebben twee inwoonsters van Zevenhuizen nek- en hoofdletsel opgelopen toen zij met hun auto tegen een boom langs de Noordelijke Dwarsweg reden. Volgens de 29-jarige bestuurster reed een bus, die haar tegemoet kwam, over de as van de weg. Hierdoor moest ze uitwijken naar rechts en kwam daarbij in de berm terecht waarop ze tegen de boom botste. De politie heeft de betreffende buschauffeur telefonisch gesproken. Hij kon zich het voorval niet herinneren. De politie gaat nog een getuige van het voorval horen. De beide vrouwen zijn overgebracht naar het Groenehartziekenhuis in Gouda.

Verkeersongevallen Gouda
Donderdagmorgen 20 januari is een 41-jarige motorrijder uit Gouda gewond geraakt aan zijn pols bij een verkeersongeval op de kruising Rotterdamseweg/Constantijn Huygensstraat. Hij kreeg hier geen voorrang van een 25-jarige automobilist uit Gouda. De motorrijder had net daarvoor een auto ingehaald die rechtsaf sloeg. Hij is overgebracht naar het Bleulandziekenhuis. Diezelfde morgen heeft een 17-jarige bromfietser uit Reeuwijk zijn duim gekneusd en enige schaafwonden opgelopen bij een aanrijding op de kruising Thorbeckelaan/Gerbrandyweg. Een 54-jarige automobilist uit Leerdam reed vanaf de Thorbeckelaan de Gerbrandyweg op. Een hem tegemoetkomende auto stopte om hem hiertoe gelegenheid te bieden. De bromfietser haalde deze auto aan de rechterkant in en botste toen op de auto van de Leerdammer. Hij is overgebracht naar het Groenehartziekenhuis.

Vrouw beroofd Gouda
Donderdagavond 20 januari is de bewoonster van een huis aan de Wiltenburg bedreigd met een mes en beroofd van honderd gulden. Omstreeks 18.30 uur werd er aangebeld. Toen de vrouw opendeed, stond er een jongen voor de deur die haar naar binnen duwde en bedreigde met een mes. Hij vroeg om honderd gulden. Toen de vrouw die gaf, vertrok hij weer. Ze heeft daarna de buurvrouw gewaarschuwd die de politie heeft ingelicht. De politie stelt een onderzoek in.

Pizzabezorger beroofd Gouda
Donderdagavond 20 januari is een 16-jarige pizzabezorger beroofd op de Erasmusstraat. Hij werd aangesproken door twee jongens die hem vervolgens bedreigden en zijn portemonnee wilden hebben. De jongen heeft de portemonnee afgegeven en is weggereden. Hij heeft aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Eerste resultaten project Roodrunner Gouda
In het kader van het project Roodrunner heeft de politie tussen 13 en 20 januari mobiele snelheidscontroles gehouden in de buurt van het zebrapad over de Burgemeester Jamessingel bij het NS-station. Van de 15000 passerende automobilisten reden er 2088 sneller dan de maximumsnelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 101 km. Deze autobestuurders krijgen binnenkort de bekeuring in de bus. Daarnaast is er op verschillende punten in Gouda, Reeuwijk en Bodegraven gecontroleerd met vaste snelheids- en roodlichtcamera's. De resultaten daarvan moeten nog worden uitgewerkt.

Voor vragen over bovenstaande politieberichten kunt u contact opnemen met de Persdienst van het Bureau Communicatie van Politie Hollands Midden; Jaap Nelemans (071) 54 59 801.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...