Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Emeritus hoogleraar chemie UvA krijgt eredoctoraat Milaan

Datum nieuwsfeit: 21-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamPersbericht 21 januari 2000

Upendra Kumar Pandit, emeritus hoogleraar Bio-organische chemie aan de Universiteit van Amsterdam, krijgt een eredoctoraat van de Universiteit van Milaan. Het eredoctoraat wordt uitgereikt op 25 januari 2000. De onderscheiding wordt hem verleend voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de biomoleculaire chemie en voor zijn onderzoek naar de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. Pandit legde zich in zijn wetenschappelijke carrière aanvankelijk toe op het ontwikkelen van nieuwe technieken voor het synthetiseren van complexe organische moleculen. Gaandeweg verlegde hij zijn belangstelling naar de biologische kant van de organische chemie. Hierdoor werd hij in Nederland de eerste beoefenaar van de bio-organische chemie, een vak dat later aan vrijwel alle scheikundefaculteiten in Nederland werd ingevoerd. Met zijn werk heeft Pandit ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van geneesmiddelen. Zo is er een zeer effectief middel tegen herpesinfecties op de markt gekomen en heeft hij meegewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen tegen kanker en de ziekte van Gaucher.

Personalia
Prof. dr. U.K. Pandit, geboren in 1930 te New Delhi (India), kwam in 1961 in dienst bij de Universiteit van Amsterdam. In 1972 werd hij benoemd tot hoogleraar Bio-organische chemie. Op 1 januari 1996 ging Pandit met emeritaat.

Laatste wijzigingen: 21 januari 2000 - (webmaster@uva.nl) Bron: PR & Persvoorlichting

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie