Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Netwerk voor freelancers bij i-Concept InternetWorks BV

Datum nieuwsfeit: 21-01-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht, Rotterdam 21 januari 2000

====================================
i-Concept InternetWorks BV creëert
netwerk van zelfstandige e-commerce
specialisten met revolutionair Contractsvoorwaardensysteem. ===================================

Vanaf 21 Januari 2000, zal i-Concept InternetWorks BV de Nederlandse e-commerce markt met een uniek concept benaderen. Door middel van een revolutionair Contractsvoorwaardenssysteem gaat InternetWorks de voordelen van het werken als zelfstandig ondernemer met die van het werken bij een bedrijf combineren.

De werving en het behoud van e-commerce specialisten wordt steeds problematischer, hetgeen blijkt uit de steeds hogere salarissen en betere arbeidsvoorwaarden die bedrijven bieden. Desondanks gaan steeds meer e-commerce programmeurs ‘freelancen’ vanwege de vrijheid en de verdiensten.

InternetWorks speelt op deze trend in door de voordelen van freelancen te combineren met de positieve aspecten van het werken in een bedrijf, of liever, binnen een netwerk. Omdat veel bedrijven een disproportioneel hoge marge hebben op het werk van programmeurs, gaan veel van hen voor een full-time salaris van fl 250.000+ per jaar. De freelancer heeft echter geen corporate uitstraling en moet zelf klanten werven, is hoofdelijk aansprakelijk, en heeft geen aanspraak op bedrijfsvoordelen zoals optieplannen, lease-auto en gegarandeerde inkomsten.

Bij InternetWorks zijn de marges kleiner en is gekwalificeerd personeel ‘in dienst’ als zelfstandig ondernemer. InternetWorks biedt specialisten 50% van hun uuromzet, een lease-auto, een flexibele werkplek: met laptop en gsm, een cumulatief aandelen/optieplan, een verzekeringsplan, een ruim jaarlijks opleidingsbudget, een individueel af te stemmen werkgarantie en toegang tot de InternetWorks kennisbank. De missie van InternetWorks is freelancers optimaal in te zetten op projecten, door hen zoveel mogelijk full-time werk te verschaffen. Freelancers (of potentiële freelancers) kunnen omzetindicaties en contractmodellen rechtstreeks verkrijgen op www.iworks.nl/

Voor verdere informatie:
Dirk-Jan de Groot
i-Concept InternetWorks BV
Weena 723, Groothandelsgebouw C7.077
Postbus 29152
3001 GD Rotterdam
T 010 – 413 94 44
F 010 – 413 49 99
ddegroot@i-concept.nl
www.iworks.nl

=====================
Achtergrondinformatie
=====================
i-Concept InternetWorks is een spin-off van de Internet Provider Bausch Datacom en levert betaalbare, deskundige en flexibel inzetbare, technische consultants met expertise rond zakelijke webapplicaties (intranet/extranet) met speerpunten als Computer/Internet Based Training, XML/SGML-toepassingen en e-commerce. De werkzaamheden hebben hoofdzakelijk projectmatig plaats op basis van nacalculatie, zowel bij de klant als op de eigen werkplek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie