Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verklaring Front Siwa-Lima over situatie Molukken

Datum nieuwsfeit: 21-01-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FRONT SIWA-LIMA PERSBERICHT!

Het Front Siwa-Lima heeft namens het Molukse volk aan de vooravond van zijn bezoek aan Jakarta aan de minister van buitenlandse zaken, de heer J.J van Aartsen, de volgende verklaring uitgereikt:

Het Indonesische leger en de huurlingen in de Molukken zijn schuldig aan:

1:oorlogsmisdaden tegen de menselijkheid;
2;massamoorden;
3:verdwijningen van honderden personen;
4:vernielingen, plunderingen, brandstichtingen en verwoestingen van natuur en milieu
5:opzettelijk vernielen van eeuwenoude historische monumenten en ander cultureel erfgoed;
6:het verduisteren van data en feiten over de gewonden en dodental die gevallen zijn onder hun controle en verantwoordelijkheid; 7:chantage en terreur naar voornamelijk de Islamitische Molukkers om met het Indonesische leger te "collaboreren"
8:verdraaiingen en vervalsingen van feiten en waarheden; 9:de gedwongen deportaties van burgers van de ene brandhaard naar de andere; 10:provocaties en agressies met het doel de oorlogssituatie te blijven aanwakkeren.

Het Indonesisch leger is momenteel bezig met een genocide oorlog tegen het Molukse Volk.Het Indonesisch leger heeft gedreigd om op 19-1-2000 haar volgende offensief
"habis-habisan" = totale vernietiging, uit te voeren.Volgens het Indonesische leger moet deze laatste (?) offensief beschouwd worden als de ultieme operatie in de genocide oorlog tegen het Molukse Volk. 19 januari a.s zou het precies een jaar geleden zijn dat de "geweldsexplosie" op Ambon uitbarstte.
Wat eerst begon als een geweldsexplosie, dat beraamd en gedirigeerd werd door een elite groep in Djakarta en toendertijd uitgevoerd door 300 provocateurs met als inzet het RMS gevoel uit te bannen, is nu uitgelopen tot een complete oorlog.
Een genocide oorlog tegen het Molukse Volk.Ambon is het strijdtoneel geworden van de onderlinge machtsstrijd van de kopstukken in Djakarta. De RMS, eerst een onderdrukte gedachte, is nu in deze oorlogssituatie de nationale overlevingsdrang van het Molukse Volk geworden.Het Molukse Volk vecht tegen het Indonesisch leger ter verwezelijking van haar nationale aspiraties.Dit is het terugwinnen van haar Onafhankelijkheid, de Republik Maluku Selatan, zoals geproclameerd op 25 April 1950.

Het Molukse Volk is NIET gewapend, maar moet zonder enige hulp van buitenaf vechten tegen het Indonesische leger voor haar overleving en bestaansrecht als volk.
Het Indonesische leger op Ambon is momenteel uitgerust met 21 pantservoertuigen, 6 helikopters, 6 vliegtuigen, 9 oorlogsschepen, zware artillerie zoals bommen en granaten, 15.000 zwaarbewapende Indonesische militairen die door nog eens 20.000 gewapende huurlingen worden ondersteund.

Namens het Molukse Volk verzoeken wij de Nederlandse regering middels de minister van buitenlandse zaken,
1:Internationale interventie in de Molukken
2:Onmiddellijk vertrek van het Indonesische leger en alle huurlingen 3:Veroordeling van Indonesië op oorlogsmisdaden tegen de mensheid op de Molukken
4:Wapenembargo tegen Indonesië
5:Veroordeling van Indonesië's genocide oorlog tegen het Molukse Volk 6:Onafhankelijke internationale onderzoeksteam
7:Medische- en humanitaire hulp ter plaatse te bieden.

Voor verdere info.:

Secretariaat mevr. Pessy
Hazeleger 209
5431 HT Cuyk
tel:0485-315018/fax:020-7704009

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie