Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Delft wil relatie met OGD verbreken

Datum nieuwsfeit: 21-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delft

Gemeente wil relatie met OGD verbreken

Het college van burgemeester en wethouders wil, op basis van een lichamelijke handicap Delft) en adviesbureau EBAK, de subsidie- en adviesrelatie met deze organisaties verbreken. Uit het onderzoek komt naar voren dat er sprake is van onzorgvuldig en onbehoorlijk handelen door de voorzitter van de OGD en de directeur van bureau EBAK. De OGD en het bureau EBAK hebben bovendien de schijn van belangenverstrengeling niet weten te vermijden. Het onderzoek heeft de afgelopen maanden plaats gevonden in opdracht van de gemeente.

Het college is van mening dat er voldoende zwaarwegende redenen zijn om de subsidierelatie met de OGD, de beleidsadviesrol van de OGD en alle contacten met het bureau EBAK te beëindigen. Ook ziet de gemeente voldoende aanleiding om de resultaten van het onderzoek voor te leggen aan het Openbaar Ministerie. Uit het veld had de gemeente signalen gekregen van onregelmatigheden rond de Mahlerstraat. Naar aanleiding hiervan heeft de gemeente twee externen opdracht gegeven een onderzoek uit te voeren.

In het onderzoek, dat in de laatste maanden van 1999 is uitgevoerd, wordt geconcludeerd dat de OGD en EBAK eigenlijk dezelfde doelen dienen maar de OGD dat kosteloos doet en EBAK commercieel. Dat is verwarrend, mede omdat de directeur van EBAK en de voorzitter van de OGD getrouwd zijn. Daarnaast is een conclusie in het onderzoeksrapport dat klanten van het bureau EBAK door toedoen van dit bureau in hun materiële situatie en in hun welbevinden zijn geschaad, waardoor de eerder genoemde verwarring nog meer wordt verzwaard.

Enkele andere conclusies uit het rapport zijn, dat de financiële stukken van de OGD rommelig, incompleet en niet inzichtelijk zijn. Ook in de richting van de gemeente wordt gesteld dat er onvoldoende controle op de gang van zaken is uitgeoefend. Daarnaast heeft zowel de voorzitter van de OGD als de directeur van EBAK enkele bewoners van de Mahlerstraat onder druk gezet met betrekking tot de besteding en/of eventueel verlies van het Persoonsgebonden Budget (PGB). De betaalde advisering ten behoeve van bewoners wordt gekenmerkt door onduidelijke en weinig gespecificeerde rekeningen en door hoge uurtarieven, zonder dat duidelijk is of dit van tevoren door betrokkenen was geaccordeerd.

Deze resultaten verklaren waarom de gemeente nu haar relatie met de OGD wil verbreken en de contacten met het bureau EBAK beëindigt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie