Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Icelandair 4e beste Europese airline

Datum nieuwsfeit: 21-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 21 JANUARI 2000

CONDÉ NAST TRAVELER AWARDS 1999

ICELANDAIR 4e beste Europese airline
REYKJAVIK 3e beste Europese luchthaven

Sinds 1988 houdt het toonaangevende Amerikaanse reismagazine `Condé Nast Traveler' een jaarlijkse enquete onder haar lezers met vragen over luchthavens, airlines, hotels en car-rentals. De luchthavens worden beoordeeld op bagage, comfort, winkels, locatie en vluchtverbindingen en de airlines op food, cabin service, cabin comfort, ticketing and boarding. Deze criteria worden samengebracht in een `overall score.'

ICELANDAIR 4e beste Europese airline

De lezers van `Condé Nast Traveler' beoordeelden 53 airline's in de enquete van 1999. ICELANDAIR staat als beste Europese airline op de 4e plaats en komt na Virgin Atlantic (2), Swissair (4) en British Airways (11). Wereldwijd staat ICELANDAIR `overall' op de 12e plaats, in de categorie `food' op de 8e plaats en in de categorie ticketing en boarding op de 9e plaats. Singapore Airlines werd als beste airline gekozen.

REYKJAVIK 3e beste Europese luchthaven

Reykjavik (Keflavik International Airport) werd door de lezers van Condé Nast Traveler, na Amsterdam en Zürich als de beste Europese luchthaven beoordeeld. Singapore/Changi werd als beste Internationale Luchthaven ter wereld gekozen. Reykjavik kwam na Singapore, Amsterdam, Pittsburg, Zurich, Orando, Hong Kong,en Tampa op de 8e plaats. De lezers van Condé Nast Traveler gaven Reykjavik in totaal 54 van de 100 punten in de categorieën: bagage, comfort, winkels, locatie en vluchtverbindingen.

Vooral op het gebied van vluchtverbindingen scoorde Reykjavik hoog: 63,8 van de 100 punten en werd daarmee beoordeeld als 2e luchthaven ter wereld met de beste vluchtverbindingen.

HERTZ beste car-rental

De lezers gaven Hertz autoverhuur 64,9 van de 100 punten. Herz werd daarmee als wereldwijd de beste car-rental beoordeeld, gevolgd door National en Avis.

Voor vragen over dit bericht:

ICELANDAIR, Mr. Kalle Byström, General Manager Benelux

Tel: 020 6270136, fax: 020 6238010, e-mail: (kalle@icelandair.is). internet: www.icelandair.nl

Informatie over de Condé Nast Traveler Awards 1999

Internet: www.concierge.com/travel/g cnt/05 poll98/intro.html

HARTcommunications
PR voor ICELANDAIR
telefoon 070-3387541
fax: 070-3387542
email: (hartcom@wxs.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie