Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Maxtor verbreedt MaxAttach netwerk-data-opslagproducten

Datum nieuwsfeit: 22-01-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Maxtor verbreedt MaxAttach netwerk-data-opslagproducten en introduceert de nieuwe MaxAttach Desktop 2.0

Nieuwe productreeks voor ISP's en grotere werkgroepen, bestaande uit dataopslag en web server-producten voor rack-montage, wordt in de eerste helft van 2000 op de markt gebracht

MaxAttach Desktop 2.0 biedt verbeterde data-opslagbeheerfuncties en een vergrote capaciteit

Milpitas, Californie (Verenigde Staten), 22 januari 2000 - Maxtor Corporation heeft vandaag een verbreding van haar MaxAttach-familie server-apparatuur aangekondigd. De producten zullen naar verwachting in het eerste half jaar van 2000 op de markt gebracht worden. De onderneming kondigde ook een verbeterd desktopmodel aan van haar oorspronkelijke MaxAttach-apparatuur, dat per direct leverbaar is.

MaxAttach Desktop 2.0 is data-opslag-hardware voor de lagere segmenten van de Network Attached Storage (NAS) markt, maar biedt de grootste opslagcapaciteit in zijn klasse. De makkelijk te gebruiken netwerk file- sharing-oplossing maakt de MaxAttach Desktop 2.0 geschikt voor een breed gebied van kantoor- en werkgroeptoepassingen. Het nieuwe model zal uitgerust zijn met diverse softwareverbeteringen, waaronder 'disk spanning' en 'disk mirroring' voor RAID 1 databeveiliging. Tot de andere verbeteringen behoren de vergrote opslagcapaciteiten van 18 naar 20, van 36 naar 40 en van 72 naar 80GB.

MaxAttach-oplossingen uitgebreid
Om aan de toenemende data-opslagbehoefte van grotere werkgroepen, Internet service providers en middelgrote organisaties tegemoet te komen, zal Maxtor Corporation in de eerste helft van 2000 een uitgebreide familie van MaxAttach-producten introduceren, waaronder opslagapparatuur voor rack-montage en voor gebruik in Internet-servers. De capaciteit van de data-opslagoplossingen loopt tot 240GB. De bijbehorende software zal beschikbaar komen door eigen ontwikkeling, via de open-source-gemeenschap en door partnerovereenkomsten met de belangrijkste ontwikkelaars.

De verpakking en het ontwerp van de 'rack and stack'-eenheden zijn afgestemd op de toenemende eisen van deze groeiende marktsegmenten en bieden een grotere flexibiliteit en een gemakkelijker beheer in meer complexe omgevingen. De apparaten voor Internet-servers worden geleverd met geavanceerde software voor zowel e-mail als webdata-opslag. "De explosieve groei van Internet en e-commerce heeft de behoefte aan dataopslag bij IT-managers in traditionele ondernemingen en Internet service providers tot ongekende hoogten doen stijgen," zei Mike Cannon, president en CEO van Maxtor Corporation. "Wij richten ons op het voldoen aan de eisen van deze vitale infrastructuur met de veelzijdige en makkelijk te gebruiken hardware- en softwareoplossingen in onze nieuwe familie van MaxAttach server-apparatuur."

Snelle groei bij NAS-apparatuur
Volgens berekeningen van International Data Corporation (IDC), behoort de NAS-markt tot de snelst groeiende segmenten van de computermarkt. De enorme opkomst van de Internetmarkt en nieuwe technologieen stuwen NAS-applicaties uit hun nicheomgeving naar de status van gangbare IT-toepassingen. IDC voorspelde een groei van meer dan 50% tot 2003 voor de op diskopslag gebaseerde NAS-omzetten. In 1999 groeide de NAS-omzet met 54% tot $850 miljoen; in 1998 was de omzet $540 miljoen geweest. De aantrekkelijkheid van de systemen neemt nog steeds toe en IDC voorziet een verdere omzetgroei tot $5,1 miljard in 2003.

De nieuwe MaxAttach Desktop 2.0
Maxtor's nieuwe MaxAttach Desktop 2.0 biedt meer mogelijkheden dan de eerste MaxAttach-versie, die in oktober 1999 geintroduceerd werd. Tot de softwareverbeteringen behoren functies voor het gemakkelijk beheren (creeren, wijzigen en wissen) van gedeelde bronnen. Ter verhoging van de veiligheid worden alle alarmcondities tijdens het installeren getest en de rapportage wordt via e-mail naar de beheerder gezonden. Om het beheer en het gebruik te vereenvoudigen werkt de MaxAttach Desktop 2.0 met een enkele muisklikbediening, waarmee JBOD (Just a Bunch of Disks)-, mirroring- en spanningconfiguraties kunnen worden ingesteld. Het aantal automatische waarschuwingen is uitgebreid, en daarmee kunnen real-time statusrapporten over actuele configuraties opgemaakt worden. Dergelijke krachtige functies waren tot dusverre slechts weggelegd voor high-end-systemen.

"Wij hebben het nieuwe desktopmodel ontworpen om netwerkbeheerders de vrijheid te geven hun dataopslag met een eenvoudiger informatiebeheer te begeleiden en hun data met nieuwe methoden te beveiligen en de betrouwbaarheid ervan nog beter te verzekeren," zei Victor Kipson, president van Maxtor's Network Systems Group. "Bedrijfskritische data kunnen nu beschermd worden door een het automatisch aanmaken van een spiegelkopie of de capaciteit kan verhoogd worden door meerdere diskstations tot een virtuele drive te combineren. De keus kan eenvoudig gemaakt worden vanuit een softwareapplicatie op een willekeurige PC in het netwerk of vanuit elke plaats ter wereld via Internet."

"Dit verbeterde softwarepakket toont Maxtor's betrokkenheid bij het verschaffen van maximale prestaties en gebruiksgemak aan klanten die flexibiliteit, lage kosten en verschaalbaarheid verlangen voor file serving en voor de veel dataopslagcapaciteit eisende applicaties van vandaag, zoals digitale fotografie, video, muziek en een wereld van Internetcontent," zegt Jipson.

Keuzemogelijkheid voor eenvoud, hoogwaardige prestaties en netwerkbeveiliging
MaxAttach-apparatuur kan binnen tien minuten direct in het netwerk ingeplugd worden zonder dat dit behoeft te worden afgesloten. Het installatieproces met een bekroond intuitief grafisch gebruikersinterface (GUI) is bijzonder gemakkelijk en geeft in drie simpele stappen en vier muisklikken de mogelijkheid gedeelde dataopslag voor alle netwerkstations te installeren en te configureren. Serverbeheer, configuratie en administratie zijn eenvoudig toegankelijk via de webbrowser Netscape Navigator of Microsoft Internet Explorer. Met de MaxNeighbourhood wizard is toegang tot elke MaxAttach in het netwerk centraal te beheren; er zijn simpele hulpmiddelen voor het instellen van IP-adressen en het configureren van beveiligingsmaatregelen.

De apparatuur van Maxtor staat garant voor superieure netwerkprestaties door het op peil houden van de datadoorvoersnelheden, als het aantal gebruikers op het netwerk toeneemt; de responstijden blijven zeer snel, ook bij hogere verkeersdichtheden. NAS-producten geven bovendien lagere totale kosten per Gigabyte dan NT-servers en de licentie voor een onbeperkt aantal gebruikers draagt nog verder bij aan de lage totale exploitatiekosten.

Een nieuw VAR-evaluatieprogramma
De tweede generatie MaxAttach-desktop-apparatuur wordt aan VAR's (value added resellers) aangeboden voor een gratis evaluatieperiode van 30 dagen om hen de gelegenheid te geven vertrouwd te raken met de mogelijkheden en voordelen van Maxtor's NAS-apparatuur boven algemene servers. De eerste versie MaxAttach-apparaten, geintroduceerd in oktober 1999, wordt uit de verkoop genomen, zodra de nieuwe componenten beschikbaar zijn, dat is op 29 februari 2000.

Reflect-It software voor eenvoudige backup- en beveiligingsprocedures Teneinde klanten complete oplossingen te bieden, heeft Maxtor de Reflect-IT PC-software ontwikkeld. Deze software draagt zorg voor een verbeterde databescherming door een automatische back-up op de achtergrond en door real-time mirroring. Onderzoekers schatten dat 70% van de data op PC's van de netwerkgebruikers nooit gebackupt wordt. Andere studies tonen aan dat een groot percentage van gebruikers die de beschikking hebben over dataopslag met verwisselbare backup-media, deze niet gebruiken. "IT-managers of gebruikers kunnen de procedure eenmaal instellen en hebben er dan geen omkijken meer naar," zegt Jipson.

De tweede generatie MaxAttach desktop NAS-apparaten zal door VAR's en systeemintegrators op de markt gebracht worden via de belangrijkste kanaalpartners van Maxtor: Tech Data en Bell Microproducts. Voor alle MaxAttach server-apparatuur geldt de uitgebreide Maxtor No Quibble Service en ondersteuning, inclusief vroegtijdige verzending van vervangingscomponenten binnen een werkdag.

Kenmerken en voordelen van de MaxAttach Desktop 2.0-apparatuur . grootste opslagcapaciteit in zijn klasse: 20GB, 40GB, 80GB . de beste prestaties en de grootste dataopslagcapaciteit van alle NAS-producten in de lagere marktsegmenten
. intuitief grafisch gebruikersinterface (GUI) met 4 muisklikken voor het instellen van gedeelde dataopslag
. verbeterde beheerfuncties voor dataopslag, zoals disk mirroring en spanning
. 10/100Mb/s Ethernet-verbindingen met autosensing . compatibel met Windows 95/98, NT en 2000
. licentie voor onbeperkt aantal gebruikers; verlaagt totale exploitatiekosten
. laagspanningstechnologie zorgt voor grotere betrouwbaarheid . compacte bouw; afmetingen van een laptop-computer . back-upsoftware Reflect-IT (voor PC) is beschikbaar . volledig voorbereid voor Y2K
. 3 jaar garantie op hardware

Kenmerken en voordelen van Reflect-IT back-upsoftware . keuze uit programmeerbare periodieke back-up, back-up op verzoek en real-time back-up
. automatische synchronisatie voor notebook-computers . 'restore' met wijs-aan-en-klik
. licentie voor onbeperkt aantal gebruikers
. automatische foutrapportage
. compatibel met Windows-clients

Prijzen en beschikbaarheid
De verwachte eindgebruikerprijs voor het 20GB single drive MaxAttach Desktop 2.0-apparaat is $995,-. Voor het model met 40GB-capaciteit en twee drives zal de prijs naar verwachting rond de $1595 bedragen. Het 80GB-model (met twee drives) zal waarschijnlijk ongeveer $1995 gaan kosten. Alle MaxAttach Desktop 2.0-apparaten zijn direct leverbaar. De Reflect-IT PC databeveiligings-software kost $79. Voor de MaxAttach server-apparatuur geldt een garantie van 3 jaar op de hardware. Tot de garantieservice behoort ook het vrije gebruik van een online kennisdatabase AskMax en Maxtor's No Quibble Service.

De MaxAttach Desktop 2.0 is thans leverbaar in Groot-Brittannie en de Engels sprekende landen. Voor de overige landen ontwikkelt Maxtor aangepaste producten in het Duits, Frans, Italiaans, Spaans en Nederlands. Deze zullen in de desbetreffende landen op de markt komen in het tweede kwartaal van 2000.

Maxtor
Maxtor Corporation is een van de grootste en snelst groeiende leveranciers ter wereld van data-opslagproducten. De onderneming verdubbelde de laatste twee jaar haar aandeel in de desktop-markt. Tot het leveringsprogramma van Maxtor behoren de bekroonde DiamondMax- en DiamondMax Plusproductlijnen voor het midden- en topsegment van de PC-markt. Voor computers in de klasse tot ? 1500,- en voor consumenten-elektronicaproducten brengt Maxtor de succesvolle DiamondVL-serie uit. De MaxAttach-lijn is bestemd voor fileservers.
Maxtor's toonaangevende positie is gebaseerd op het vermogen topproducten op de markt te brengen en klanten de beste ondersteuning te bieden. Meer informatie over (de producten van) Maxtor is te vinden op de website: www.maxtor.com.

De redactie
De redactie kan voor meer informatie (o.a. history-overzicht, white paper en testproducten) contact opnemen met:
PBA Benelux, Anne Breimer, tel. (++31) (0) 70 351 2464, e-mail: anne@berg-kleijn.nl
Maxtor, Alexia Le Duff, tel. 00 33 (0) 1 64 53 24 00, e-mail: (alexia_leduff@maxtor.com)

Voorbehoud
Voor zover in dit bericht toekomstverwachtingen uitgesproken zijn, geldt hiervoor een normaal voorbehoud van onverwachte ontwikkelingen of onvoorziene gebeurtenissen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...